Care este strategie din spatele acestui interviu al lui Vladimir Putin?

De Jurnalul Național Actuale Politică 175 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
În cadrul interviului acordat jurnalistului american Tucker Carlson, Vladimir Putin a subliniat faptul că o înfrângere a Rusiei în Ucraina este „imposibilă”.

Astfel, președintele Rusiei, Vladimir Putin a subliniat că liderii occidentali încep să înțeleagă dificultatea sau imposibilitatea de a obține o astfel de înfrângere.

El a sugerat,, pentru prima dată, că această conștientizare ar trebui să ducă la un dialog între părți.

 

În plus, preşedintele Putin a menționat și posibilitatea unui acord pentru eliberarea jurnalistului american Evan Gershkovich, spunând că sunt discuții în curs pentru rezolvarea problemei.

 

vladimir putin vorbit presedinte american aderare rusia nato

În contextul politic, în ceea ce privește relațiile cu Statele Unite, Putin a declarat că alegerea unui nou președinte american nu va schimba fundamentul acestor relații.

Astfel, „Până în prezent, au existat zgomote şi strigăte despre nevoia de a provoca o înfrângere strategică a Rusiei pe câmpul de luptă”, i-a declarat Putin fostului jurnalist vedetă al canalului Fox News, într-o cameră mare unde cei doi bărbaţi au stat faţă în faţă.

În afirmaţiile sale, „Dar acum ei par să realizeze că este greu de realizat, dacă nu imposibil. În opinia mea, acest lucru este imposibil prin definiţie.

Asta nu se va întâmpla niciodată. Mi se pare că acum, cei care sunt la putere în Occident sunt, de asemenea conştienţi de acest lucru”, a adăugat Vladimir Putin.

„Dacă această realizare a fost bine înţeleasă, ei trebuie să se gândească la ce urmează. Suntem pregătiţi pentru acest dialog„, a dat el asigurări.

Cuvintele liderului de la Kremlin, care vorbea în rusă, au fost dublate în engleză.

Mesajul lui Vladimir Putin pentru SUA

În contextul unui mesaj, „Vă voi spune ce spunem în această chestiune și ce transmitem conducerii SUA. Dacă vreți cu adevărat să opriți luptele, trebuie să încetați să mai furnizați arme. Totul se va termina în câteva săptămâni. Asta este tot. Și apoi putem conveni asupra unor termeni înainte de a face asta, opriți-vă”.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a afirmat că este posibil să se ajungă la un acord pentru eliberarea jurnalistului american Evan Gershkovich, închis în Rusia de aproape un an.

În acest sens, „Cred că poate fi încheiat un acord”, a spus el. „Nu există niciun tabu pentru a rezolva această problemă. Suntem pregătiţi să o rezolvăm, dar unii termeni sunt pe cale de a fi discutaţi prin canale ale serviciilor speciale”, a precizat Vladimir Putin.

Preşedintele rus, al cărui interviu este primul pe care l-a acordat unui jurnalist occidental de la conflictul din Ucraina, a mai spus că exclude o invazie a Poloniei sau Letoniei.

La întrebarea, „Vă puteţi imagina un scenariu în care să trimiteţi trupe ruseşti în Polonia?”, l-a întrebat Tucker Carlson, un prieten apropiat al fostului preşedinte american Donald Trump.

Acesta arăspuns scurt, „Numai într-un singur scenariu, dacă Polonia atacă Rusia”, a răspuns Putin.

În opinia sa, „Nu avem interese în Polonia, Letonia sau oriunde altundeva. De ce am face asta? Pur şi simplu nu avem niciun interes (…). Nu se pune problema”, a adăugat el.

Putin l-a numit pe Joe Biden, un criminal de război

Preşedintele rus a mai afirmat că alegerea unui nou preşedinte american, prevăzută pentru 5 noiembrie şi la care ar urma să se înfrunte republicanul Donald Trump cu democratul Joe Biden, nu va schimba relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia.

În viziunea sa, „Tocmai m-aţi întrebat dacă s-ar schimba ceva dacă va veni un alt lider. Nu este vorba despre cine este liderul, despre personalitatea unei anumite persoane”, a spus Putin.

De altfel, atât Donald Trump, cât şi Vladimir Putin sunt plini de laude unul pentru celălalt. Trump s-a lăudat, fără a detalia, că poate rezolva războiul din Ucraina în 24 de ore dacă este reales.

În ce îl priveşte, preşedintele Joe Biden l-a descris omologul său rus drept un criminal de război şi arată un sprijin de neclintit pentru Kiev.

Tucker Carlson a anunţat ostentativ săptămâna aceasta că realizează un interviu cu Vladimir Putin.

Media de stat ruse au reflectat pe larg vizita jurnalistului, publicând fotografii cu el la aeroport şi la celebrul Teatru Bolşoi.

Sursa – www.antena3.ro