Care sunt avantajele accesării unor împrumuturi nebancare

De Jurnalul Național Bani Investiții 143 citiri
4 min citire
 Pentru a finaliza un proiect, fie că este vorba de cumpărarea unei mașini, finanțarea unei călătorii sau renovarea casei, este posibil să aveți nevoie de un împrumut. Într-adevăr, dacă nu aveți economiile necesare puse deoparte, sau dacă doriți să păstrați o plasă de siguranță și să finanțați o parte din sumă cu un împrumut, creditul este o soluție excelentă.

Solicitarea instituțiilor financiare (bancă sau organizație de credit specializată) este adesea primul reflex pentru consumatori. Logic, pentru că băncile concentrează majoritatea creditelor acordate astăzi. Dar apar și alte soluții alternative pentru a ajuta oamenii.

Împrumută fără bancă

 

A apărut astfel microcreditul, care permite persoanelor excluse din sistemul bancar tradițional sau cele considerate rău platnice să poată împrumuta bani evitând ofertele de oameni serioşi care împrumută bani.

Împrumuturile nebancare devin acum posibile, atât din obligație pentru persoanele care nu mai pot folosi băncile tradiționale, cât și prin alegere, pentru persoanele care doresc să aibă o alternativă.

Împrumuturi nebancare între persoane fizice

Este posibil să împrumuți bani direct între persoane fizice. Apropo, asta nu este nimic nou. Cu familia sau prietenii, este posibil să vă împrumutați bani unul altuia. Dar de multe ori ignorăm că există un cadru legal!

Însă, atunci când se face un împrumut între două persoane fizice pentru o sumă mai mare, atunci acesta trebuie declarat la organele fiscale pe un formular care se adaugă la declarația anuală de impozit pe venit.

Dacă împrumurul rapid online nebancar între două persoane are ca rezultat plata dobânzii, atunci creditorul trebuie să completeze și o declarație și să adauge dobânda pe formularul fiscal. De asemenea, rețineți că legea impune recunoașterea scrisă a datoriilor pentru sumele mai mari.

Microcreditul, o alternativă la bănci

O altă soluție viabilă de împrumuturi nebancare care vă permit să faceți un împrumut personal fără a trece printr-o bancă, este cea a microcreditelor. Microcreditul se adresează în principal persoanelor care se află într-o situație financiară dificilă și care nu au venituri suficiente pentru a se împrumuta prin sistemul bancar tradițional. Sunt excluși de la credit, fie din cauza situației profesionale (contract precar, șomaj), fie din cauza lipsei de economii, fie chiar din cauza unui card bancar. Sumele împrumutate sunt în general mici și adaptate veniturilor dumneavoastră. Acestea trebuie să fie între 100 și 5.000 de lei.

Actual, microcreditul este în general legat de achiziția de bunuri sau servicii care fac posibilă schimbarea situației inițiale a debitorului. Astfel, este posibil să apelezi la microcredit dacă te afli în dificultate financiară și ai nevoie de transport pentru a-ți putea găsi un loc de muncă, spre exemplu.

La fel, dacă vrei să-ți creezi propria afacere, dar îți lipsesc banii de început pentru afacere, poți aplica pentru un microcredit. Solicitantul unui microcredit nu trebuie să se adreseze unei bănci, ci unei instituții financiare nebancare.

Aşadar, înainte de a aplica pentru o formă de împrumuturi nebancare, depuneți efortul de a vă evalua asumarea riscurilor și citiți condițiile. Deși finanțarea fără sprijin bancar este din ce în ce mai folosită, ferește-te de ofertele prea atractive și fă-ți întotdeauna timp pentru a compara.