Care sunt cele mai bune plante care ţin păianjenii la distanţă?

De Jurnalul Național Actuale 91 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Pe măsură ce temperaturile de afară cresc, în casele românilor își fac apariția unii musafiri nedoriți, celebrele insecte cu opt picioare. Cu toate că rafturile magazinelor au numeroase produse create pentru a preveni apariția lor, există și variante naturale. Astfel, care sunt plantele ce vor ține păianjenii la distanţă. Spune adio substanțelor toxice, urât mirositoare.

Soluție naturală împotriva insectelor nedorite

La finalul primăverii, când vremea se încălzește și ferestrele locuințelor stau mai mult deschise pentru a permite aerului curat să intre în încăperi, își fac apariția în casele oamenilor și câțiva musafiri nepoftiți: păianjenii. În ultimii ani, în unele zone ale țării, numărul lor a crescut simțitor.

În ciuda faptului că rafturile magazinelor nu duc lipsă de produse ce promit să îi țină la distanță și să îi elimine, sunt adesea urât mirositoare și chiar toxice pentru animalele de companie. Din fericire, există și câteva soluții naturale, la fel de eficiente. Este vorba despre câteva plante de care aceste insecte cu opt picioare fug.

Plantele  care te ajută să scapi de păianjeni:

Busuioc

Când vine vorba de a ține la distanță insectele nedorite, busuiocul este o plantă versatilă care respinge nu numai păianjenii, ci și furnicile, muștele și țânțarii. Pune-l lângă intrările în casă.

Lavandă

Lavanda este o altă plantă ce nu este deloc pe placul păianjenilor. Această plantă cu miros dulce este o modalitate non-toxică de a vă scăpa de oaspeții nedoriți din casă, fără a fi nevoie de substanțe chimice dure.

 

Rozmarin

Deși parfumul său este slab pentru oameni și de obicei nu provoacă prea mult disconfort, este simțit mul mai puternic de păianjeni care nu îi suportă aroma. La fel ca busuiocul, ar trebui pus în ghivece mici în jurul intrărilor în casă sau la ferestre.

Catnip

O plantă care este adesea trecută cu vederea de către proprietarii din cauza schimbărilor pe care le poate provoca în comportamentul pisicilor noastre iubite este, desigur, infama Catnip. Această plantă poate ține și păianjenii la distanță. Pentru cele mai bune rezultate, așezați planta pe un pervaz însorit și udați odată ce solul s-a uscat.

Gălbenele

Gălbenelele sunt, de asemenea, eficiente în ținerea păianjenilor la distanță. Florile galbene uimitoare sunt renumite pentru proprietățile lor de respingere a dăunătorilor.

 

Citronella

Citronella este o altă plantă puternică cunoscută pentru abilitățile sale de respingere a păianjenilor. De asemenea, alungă țânțarii, muștele și mulți alți dăunători casnici.

Mentă

Menta este un alt favorit pentru menținerea caselor fără păianjeni. Această plantă dulce, cu creștere rapidă, poate fi folosită eficient prin plasarea ghivecelor mici în încăperile afectate sau creând un spray cu câteva frunze într-un recipient cu pulverizator.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,