Care sunt cele mai poluate locuri din București?

De Jurnalul Național Actuale Sănătate 165 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Nu mai este o noutate că cea mai mare concentrație de poluare din România este raportată în București și în împrejurimile orașului. Doar că senzorii și măsurătorile oficiale ale nivelului de poluare al aerului vorbesc despre zone surprinzătoare din Capitală ca fiind cele mai puțin sigure din acest punct de vedere.

Cauzele ce conduc, în general, la poluarea Bucureștiului

Bucureștiul și zonele din proximitatea Capitalei sunt cunoscute ca fiind cele mai poluate din întreaga țară. În regiunile cu pricina au avut loc, de-a lungul timpului, arderi ilegale de mase plastice, deșeuri, cauciuri, toate acestea sporind calitatea proastă a aerului, reprezentanților Gărzii de Mediu.

Locuitorii din București se confruntă și cu o poluare întreținută de surse de încălzire rezidențială, centrale pe apartament și cea care folosește combustibili solizi: lemn, plastic.

Cât de poluat a fost Bucureștiul miercuri dimineață?

Dincolo de toate aceste aspecte, trebuie precizat că starea aerului este foarte importantă pentru nivelul de poluare înregistrat în regiune de către autorități. Dacă aerul stagnează, ceea ce se întâmplă în perioada sezonului rece, atunci poluarea crește de la o zi la alta.

În contextul informațiilor înregistrate de către aparatele de măsurare a calității aerului în ultimele zile, aerul din București a devenit din ce în ce mai poluat. Miercuri, 3 ianuarie 2024, la orele 10 ale dimineții, indicele calității aerului era la un nivel destul de ridicat.

Cele mai poluate zone din București?

Dacă, de cele mai multe ori, există tendința de a spune că traficul îngreunat cauzează niveluri ridicate de poluare în București, autoritățile explică cum în această perioadă a anului, în perioada sărbătorilor, un rol foarte important l-au jucat și focurile de artificii.

Concret, din datele actualizate privind nivelul de poluare din București, cele mai puțin sigure zone din acest punct de vedere sunt: Băneasa, Chitila și Ferentari. S-ar putea să te surprindă, însă indicele de măsurare a calității aerului era 100, ceea ce înseamnă un grad crescut de impurități și noxe în atmosferă.

 

Focurile de artificii au contribuit la poluarea aerului

În circumstanțele date, directorul general de la Controlul Poluării de la Garda de Mediu, David Marian, a vorbit despre cum focurile de artificii au contribuit și ele, în perioada sărbătorilor de iarnă, la intensificarea nivelului de poluare al aerului:

Aşadar, „Au fost înregistrate vârfuri cauzate și de calmul atmosferic din ultimele zile. Au fost preponderent seara, ceea ce duce precum cauzalitate la o situație generată și de zonele unde nu există o încălzire rezidențială centralizată și unde lumea utilizează combustibil solid de toate categoriile. Condițiile au fost clar cauzate și de focurile de artificii”.

Sursa – playtech.ro