Care sunt măsurile stricte luate de Spitalul Floreasca după ce Maru, prietenul lui Vlad Pascu, a vandalizat farmacia unității medicale

De Jurnalul Național Actuale Justiţie 205 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În prezent, coordonatorul UPU Smurd București și purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Oprița, a anunțat că a fost stabilită revizuirea procedurilor privind accesul în zonele restricționate ale instituției. Această măsură vizează asigurarea securității pacienților și prevenirea unor astfel de incidente în viitor, după incidentul în care Tudor Duma s-a filmat în interiorul spitalului, fără să fie întrebat nimic de către personal.

Măsurile de prevenție adoptate de Spitalul Floreasca

Spitalul Floreasca din București ia măsuri stricte pentru a asigura protecția pacienților și a personalului său medical, după incidentul recent legat de dealerul de droguri Tudor Duma, care s-a filmat în timp ce încerca să acceseze zone restricționate ale instituției în căutarea de medicamente pentru a se droga.

Astfel, Bogdan Oprița a specificat în cadrul unei intervenții televizate, marți seară, că Poliția a făcut mai multe recomandări privind măsurile de securitate ale spitalului, printre acestea numărându-se barierele fizice, precum cartele de acces și poduri de acces.

În plus, firma de pază care asigură securitatea spitalului a fost notificată și a fost solicitată să întreprindă măsuri suplimentare pentru a evita astfel de incidente în viitor. Medicul Bogdan Oprița a subliniat că în unele cazuri, accesul neautorizat în anumite zone restricționate a fost posibil din cauza absenței temporare a unor agenți de pază.

În afirmaţiile sale, „La nivelul spitalului s-au revizuit procedurile privind accesul în zonele restricţionate, s-a trecut mai departe, ca să fie respectate barierele astea fizice, cartele de acces, poduri de acces şi de asemenea firma de pază a fost notificată pentru a-şi lua propriile măsuri pentru că este posibil ca în anumite zone să fi intrat datorită absenţei temporare a unor agenţi de pază”, a mai spus Bogdan Opriţa.

Tudor Duma a putut intra în spital fără probleme

După incidentul pătrunderii ilegale în spital, Maru nu s-a oprit în a păstra pentru el ce a reușit să sustragă din spital, ci a vrut să arate lumii întregi, motiv pentru care, a publicat filmarea în mediul online.

În imaginile video s-a putut observa că tânărul s-a întâlnit cu niște asistente, cărora le-a spus că s-a rătăcit, fiind lăsat să meargă mai departe. Ulterior, el s-a filmat în timp ce căuta medicamente de la depozitul farmaceutic al spitalului, dar până la urmă, a plecat acasă cu două pungi de ser fiziologic, dar nu a reușit să pună mâna pe oxicodonă, un drog extrem de puternic și periculos, cu efecte mai intense decât heroina, conform specialiștilor din domeniul medical.

Înainte de a pleca din spital, într-un moment nebunesc, Tudor Duma și-a scris numele pe coșul de gunoi, anticipând că va ajunge la închisoare. Imaginile apărute în spațiu public au generat o reacție amplă din partea românilor și a autorităților, punând sub semnul întrebării securitatea și accesul în instituțiile medicale.

Accesul în spital, la îndemâna oricui?

În cadrul aceleiași intervenții, medicul Bogdan Oprița a povestit de ce Tudor Duma a putut intra cu atâta ușurință în spital, fără a i se cere nici măcar un act de identitate sau o explicație legată de scopul vizitei sale.

În explicaţiile specialistului, spitalul permite accesul vizitatorilor către rudele bolnave, nefiind privit ca pe o unitate militară strictă, unde nu ai voie să pui piciorul. Cu toate că accesul se face cu ușurință, medicul a subliniat că locurile unde se păstrează materialele sanitare și medicamentele erau corect securizate.

Aşadar, „Spitalul nu putem să îl privim ca o unitate militară sau ca pe o închisoare şi există întotdeuna această balanţă între nevoia de a permite accesul în spital rudelor, aparţinătorilor care vin să îi vadă pe cei dragi şi partea aceasta de restricţionare.

În spital sunt anumite zone care nu sunt publice, dar, dacă cineva intră pe o cale obişnuită în spital, poate chiar pe la UPU sau pe la Ambulator, pretextând că are ceva sau spunând că are ceva, poate ajunge la o astfel de zonă.

Farmacia spitalului era corect securizată, are un sistem de alarmă, deci şi dacă intră prin efracţie să ia ceva, alarma s-ar fi declanşat. Deci din acest punct de vedere procedurile au fost respectate. Pentru depozitele de medicamente şi pentru depozitele de materiale sanitare”, a transmis Bogdan Oprița.

Sursa – playtech.ro