Care sunt soluţiile în managementul parolelor în mediul online?

De Jurnalul Național Actuale Tech 175 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
În ultima perioadă, când vorbim despre afaceri, securitatea online este și mai importantă. În mediul profesional, orice pierdere de date poate determina costuri enorme pentru organizație. Din păcate, nu sunt puține cazurile în care vulnerabilitățile din zona business îi atrag pe cei dispuși să încalce legislația pe internet.

Atât în viața personală, cât și în cea profesională, securitatea cibernetică ar trebui să fie o prioritate pentru orice utilizator de gadgeturi conectate la internet. Tot mai apreciate la nivel internațional sunt soluțiile software de tip manager de parole.

Practic, cele mai importante caracteristici atunci când alegeți un astfel de program de management de parole pentru echipe sunt:

– existența extensiilor pentru cele mai populare browsere

– capacitatea de a genera parole foarte puternice

– interfață simplă, încărcare rapidă a tuturor funcțiilor, fără a îngreuna desfășurarea normală a activităților online

– autentificare multi-factor

– posibilitate de a partaja parole între grupuri

– alerte transmise prin e-mail

– posibilitate de testare gratuită

– accesare jurnale de activități (conturi noi, conturi șterse, modificare drepturi de acces etc.)

Iar, acest subiect al parolelor este unul de maximă importanță în mediul de afaceri. Platformele web din toate domeniile tratează acest aspect cu multă atenție, pentru a-și proteja mereu utilizatorii. Ne putem referi aici nu doar la instituții financiare, ci și la cele din sfera divertismentului – rețele sociale, servicii de email, toate serviciile de la companii precum Google sau Meta.

De asemenea, cele mai bune cazinouri licențiate în România abordează cu maximă seriozitate securitatea datelor, folosind tehnologii de ultimă generație pentru a garanta siguranța datelor personale și a celor financiare. Când comunici online, urmărești video-uri sau filme, te distrezi la păcănele sau la pariuri sportive, trebuie să o poți face într-un mediu securizat, la care infractorii cibernetici să nu aibă acces.

Soluții de management parole pentru echipe

În prezent, TeamPassword este considerat unul dintre cele mai bune programe de management parole pentru echipe. În topurile online se pot regăsi printre cele mai populare variante ale utilizatorilor programe software precum LastPass, 1Password, Bitwarden și Dashlane. Există pe internet, în surse de specialitate, topuri, recomandări la zi, recenzii actualizate ale celor mai eficiente soluții de acest gen, de folosit de exemplu în anul 2024.

Trebuie ținut cont că echipele au nevoi diferite de cele ale indivizilor, iar managerii de parole nu fac excepție de la această regulă. Colaborarea trebuie să fie foarte ușoară, ceea ce va însemna evitarea problemelor de securitate cibernetică.

În acest sens, stocarea și partajarea parolelor în siguranță deplină sunt absolut elementare pentru un mediul de business care să funcționeze fluent, fără piedici majore. În lumea digitală actuală, tot mai multe operațiuni sunt strâns legate de computere și internet. Există desigur o mulțime de avantaje ale unei astfel de realități, dar pericolele nu sunt deloc de neglijat.

În concluzie, dincolo de ceea ce poate face o companie pentru echipa sa, contează în cele din urmă și acțiunile fiecărui individ din echipă. Riscurile sunt eliminate de obicei prin două modalități de acțiune: pe de o parte la nivel central se iau măsuri de securitate colectivă, iar pe de altă parte se transmit angajaților norme clare cu privire la conduita pe internet, în viața profesională și nu numai, dacă sunt utilizate gadgeturi de serviciu.

 

Sursa – www.capital.ro

TAGGED: ,