Carrefour raportează cea mai bună performanţă de cel puţin două decenii

0 13

Datorită performanţelor mai bune de pe pieţele sale cheie din Franţa, Spania şi Brazilia, grupul francez Carrefour, cel mai mare retailer european, a raportat în trimestrul trei cel mai solid avans al vânzărilor, cel puţin din ultimele două decenii, transmite Reuters

Carrefour a anunţat miercuri că este în grafic cu realizarea planului de relansare pe cinci ani, anunţat în 2018, şi destinat reducerii costurilor şi dezvoltării ofertei online, pentru a contracara concurenţa din partea rivalilor online, cum ar fi Amazon. De asemenea, compania îşi extinde reţeaua de magazine de proximitate, pentru a-şi reduce dependenţa de hipermarketuri.

„Vânzările Carrefour în trimestrul trei reflectă evoluţia excelentă la nivel de grup, confirmând succesul planului de transformare”, a afirmat Alexandre Bompard, preşedinte şi director general.

De altfel, vânzările grupului au urcat în perioada iulie-septembrie 2020 la 19,69 miliarde de euro (23,27 miliarde de dolari).

Din punct de vedere al raporturilor in vânzări, la magazinele deschise de peste un an, vânzările au urcat cu 8,4% în trimestrul trei, faţă de un avans de 6,3% în precedentele trei luni. A fost cea mai bună performanţă a Carrefour de cel puţin două decenii.

Actual, per ansamblu, Carrefour a continuat să beneficieze de cererea solidă de alimente în timpul pandemiei de coronavirus (Covid-19), dar şi de reducerea preţurilor în Franţa.

Astfel, vânzările la hipermarketurile franceze ale Carrefour au urcat cu 2,5% în trimestrul trei, faţă de un declin de 3,6% în precedentele trei luni.

Dar şi în Brazilia, a doua mare piaţă a Carrefour după Franţa, vânzările au crescut cu 26% în trimestrul trei, faţă de un avans de 14,9% în precedentele trei luni.

În ceea ce reprezintă planurile de viitor, până la finalul acestui an, compania are ca obiectiv economii de costuri de trei miliarde de euro, pe bază anuală, faţă de ţinta precedentă, de 2,8 miliarde de euro.

Aşadar  şi în România, Grupul Carrefour oferă clienţilor săi multiple posibilităţi de a face cumpărături, atât în cele peste 370 de magazine din ţară, cât şi prin portalul unic www.carrefour.ro şi platforma Bringo, disponibilă gratuit în Google Play şi App Store, în 24 de oraşe.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata