Cât câştigă un croitor în Italia

Peste 170.000 de oameni din industria textilelor din țara noastră au plecat în străinătate. Motivul îl reprezintă salariile mult mai mari. În Italia, de exemplu, un croitor câştigă de cinci ori mai mult decât în ţară.

Cât câştigă un croitor în Italia.  Astfel că, în timp ce fabricile de textile din țara noastră plătesc salarii cuprinse între 450-650 de euro, în Italia un croitor câştigă între 1.500 şi 2.500 de euro pe lună, conform anunţurilor de angajare postate pe platforma Jooble.

Cât câştigă un croitor în străinătate. Salariile sunt mult mai mari decât în ţară

De asemenea, și în Germania salariile din industria textilă sunt mult mai mari decât în România. Conform anunţurilor de angajare postate pe Jooble, salariul net variază de la  1.600 la 1.800 de euro pe lună, în funcţie de orele lucrate, notează Ziarul Financiar.

Cu toate că costul vieţii este mai mare în străinătate decât în România, salariile sunt atractive iar mulţi români aleg să plece din ţară.

Menționăm că timp de mulţi ani, industria textilă de îmbrăcăminte şi încălţăminte a fost un pilon de bază al exporturilor româneşti, precum şi un angajator important.

Cu toate astea, însă, din cauza faptul că salariul era printre cele mai mici, oamenii au ales să plece în străinătate, acolo unde făceau aceeaşi muncă dar pe bani mai mulţi.

La sfârșitul anului 2020, ultimul an pentru care există date publice relevante la nivel de industrie, în sectorul producţiei de îmbrăcăminte, încălţăminte şi textile din țara noastră lucrau 143.000 de oameni. Numărul lor era cu 170.000 mai mic decât în anul 2008.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata