Cât costă să îți cumperi o casă în Spania

Românii sunt tot mai interesați de achizițiile imobiliare în afara țării, după o perioadă în care interesul a fost concentrat pe proprietățile locale. Printre cele mai populare zone de interes investițional se regăsește Cipru și Spania.

Astfel că, apetitul românilor pentru achiziții imobiliare în afara granițelor țării este în creștere anul acesta cu 50%, față de anul trecut, potrivit specialiștilor Premier Estate Management.

Interesul pentru achiziții imobiliare în afara țării este în creștere

„Până anul acesta interesul era concentrat pe proprietăți locale, din zone unde cererea de închiriere era ridicată, generând astfel un randament investițional foarte bun, între 6-8%. Contextul geopolitic al anului 2022 a schimbat focusul către piețe externe, atât sub egida locuințelor de vacanță, cât și în scopul închirierii acestora”, spune Andreea Comșa, Managing Director, Premier Estate Management.

În plus, cele mai multe oferte imobiliare externe întâlnite în România au fost acelea ale dezvoltărilor din Dubai, dar interesul este pe un trend ascendent și pentru alte zone cu potențial turistic, precum Cipru și Spania, cele mai căutate fiind proprietățile în ansambluri rezidențiale cu acces facil către plajă, dezvoltări ce au în componență o serie de facilități ce deservesc proprietățile în cauză, cum ar fi piscine, terenuri de sport, piste de jogging și biciclete, restaurant, cafenele.

Proprietățile din Cipru și Spania, printre cele mai căutate

În Ciprul de Nord, o zonă care a explodat din punct de vedere rezidențial și turistic în ultimii ani, se regăsesc în derulare o varietate de proiecte noi, ce întrunesc principiile resorturilor din punct de vedere al facilităților și funcționalității. Proiectele sunt de regulă de mari dimensiuni, cele situate aproape de plajă (la 400 de m, de exemplu) având prețuri care pornesc de la 77.000 de lire sterline pentru un studio și 96.500 de lire sterline pentru un apartament cu două camere. Premier Estate Management a preluat în portofoliu reprezentarea unuia dintre cei mai mari dezvoltatori din Ciprul de Nord, cu proiecte cum ar fiFour Seasons Life sau Querencia.

De asemenea, dacă vorbim de zona de interes investițional din Spania, cum ar fi de exemplu Malaga, regăsim aici dezvoltări noi, de dimensiuni mult mai reduse decât cele din Cipru, situate la 500 m de plajă.

Dezvoltările noi includ apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, cu suprafețe cuprinse între 67 mp construiți pentru un apartament de 2 camere și 123 mp construiți pentru un apartament de 4 camere. În plus, aici, prețurile pornesc de la 238.000 euro + TVA.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata