Cât costă un apartament în București în 2024 în stadiu de proiect şi care sunt ofertele și reducerile?

De Jurnalul Național Actuale Investiții 275 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Prețurile în România au crescut, iar asta o simte oricine care locuiește în țară. Dar cât costă un apartament în București în 2024 în stadiu de proiect? Pentru mulți, cumpărarea unei locuințe a devenit un lux la care pot doar să viseze.

Prețurile la imobiliare au ajuns de necrezut

Un dezvoltator din Sectorul 6 își prezintă proiectul imobiliar, oferind apartamente cu două și trei camere, situate în apropierea Lacului Morii. Blocul, ce va avea nouă etaje, va oferi priveliști impresionante și se află la doar 25 de minute de mers pe jos de stația de metrou Gorjului.

Concret, prețurile pentru apartamentele cu două camere variază între 87.300 și 111.426 euro, TVA inclus, în funcție de suprafață, în timp ce cele cu trei camere se situează între 116.501 și 139.779 euro, TVA inclus.

În oferta sa, dezvoltatorul are opțiuni de plată flexibile, inclusiv reduceri pentru achiziții rapide sau plăți cash. Consultanța gratuită pentru dosarul bancar este disponibilă la cerere.

Cât costă un apartament în București în 2024 în stadiu de proiect

În general, în Bucureşti, dacă se dorește cumpărarea încă din stadiul de proiect și plătești 90% din suma cerută, primești un discount de 10%.

 

„LA PLATA CASH, SE OFERA DISCOUNT:

-5%, pentru avans 50% din valoarea apartamentului, la semnarea Promisiunii de vanzare-cumparare;
-10%, pentru avans 90% din valoarea apartamentului, la semnarea Promisiunii de vanzare-cumparare;

Modalitati de plata:

-Avans 90% – 78570 Euro, TVA inclus;
-Avans 50% – 82935 Euro, TVA inclus;
-Avans 15% – 87300 Euro, TVA inclus;

În plus, se acceptă, în vederea achizitiei şi plata cash, credit Noua Casa /ipotecar si se lucreaza cu toate bancile din Romania”.

Anunțul vine în contextul schimbărilor în piața imobiliară, iar dezvoltatorul oferă perspective asupra evoluției prețurilor în 2024, aliniate cu anticipările cumpărătorilor și informațiile din piață.

Schimbări mari pe piața imobiliarelor

Din rezultatele unui sondaj realizat de Imobiliare.ro și Unlock Market Research, aproape jumătate dintre potențialii cumpărători din România prognozează că anul 2024 va aduce cu sine o amplificare semnificativă a costurilor la proprietățile rezidențiale disponibile pentru vânzare.

În contextul acestei prognoze, 47% dintre participanți anticipază creșteri de prețuri pe piața imobiliară în acest an. În această categorie, 49% estimează că majorările vor oscila între 10% și 20%, în timp ce 13% prevăd creșteri ce ar putea depăși 20%. Alți 30% dintre respondenți prognozează o creștere moderată, de până la 10%, pe parcursul anului.

 

Mai mult, studiul indică faptul că, la nivel național, încă din luna decembrie 2023, s-a consemnat deja o creștere cuprinsă în intervalul menționat, comparativ cu decembrie 2022, în ceea ce privește apartamentele listate la vânzare, conform Indicelui Imobiliare.ro.

În paralel, 23% dintre respondenți consideră că nu vor exista schimbări semnificative în prețurile de pe piața imobiliară pe parcursul anului 2024, în timp ce alți 30% anticipează o diminuare a costurilor. În această ultimă categorie, 37% estimează că vor avea loc reduceri cuprinse între 10% și 20%, în timp ce aproape 30% cred că prețurile proprietăților vor scădea cu mai mult de 20% în 2024.

Aşadar, pentru viitor, principalele entități din domeniul imobiliar prevăd, în conformitate cu datele furnizate de Imobiliare.ro, majorări ale prețurilor. Printre argumentele principale se numără menținerea unei cereri ridicate, restrângerea ofertei de locuințe disponibile la vânzare și atractivitatea sporită a pachetelor de finanțare la care se așteaptă că vor avea acces cumpărătorii în 2024.

Sursa – playtech.ro