Cat de eficiente sunt tratamentele cu Saw Palmetto şi Finasteride?

De Continut Sponsorizat Frumusețe Lifestyle Publicitate 251 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Căderea părului este dureroasă atât pentru domni cât şi pentru femeile care suferă din această pricină. Trebuie să recunoaştem, că trăim într-o lume în care se pune preț pe aspect și pe imagine, iar modul în care ne prezentăm este esențial când vine vorba de găsirea unui job, crearea unor noi legături, s.a.

Persoanele care suferă din pricina căderii părului, nu sunt afectate doar social, dar şi latura emoțională este puternic influențată, deci căutarea celor mai bune soluții şi tratamente de stopare a fenomenului sunt măsuri normale pentru cei aflați în astfel de situații.

Saw Palmetto – tratament eficient împotriva alopeciei androgenice

Saw Palmetto este un tratament certificat de specialişti de combatere a căderii părului. Tratamentul cu Saw Palmetto eficient se bazează pe reducerea androgenilor liberi din corp, în special la nivelul scalpului. Substanţa activă a compusului este extrasă din palmierul Serenoa repensis care crește în mod natural în peninsulă Floridă. Inițial tratamentul cu Saw Palmetto a fost studiat ca remediu împotriva prostatei, însă în timpul studiilor cercetătorii au observat efectele asupra scalpului şi a părului. Practic la pacienții  care au beneficiat de tratament pentru prostata s-a observat stagnarea căderii părului, chiar, după un timp specialiştii au observat că foliculii piloşi inactivi s-au reactivat.  Substanța activa din Saw Palmetto blochează enzima care produce dihidrotestosteron, dar şi receptorii de care se leagă aceasta enzimă responsabilă de instalarea alopeciei androgenice. Tratamentul este foarte popular în America de Nord şi Europa, avânt eficiența ridicată. Trebuie precizat că efectele benefice sunt de durată, însă sunt vizibile după 3- 6 luni de tratament.

Finasteride – tratament sintetic cu rezultate deosebite

Finasterida este un compus sintetic, dezvoltat la sfârşitul anilor ‘90, cu scopul de a trata prostata mărită la bărbaţi. În timpul studiilor realizate de cercetători s-a observat efectele benefice ale tratamentului cu finasteride asupra părului. Tratamentul presupune o scăderea a ciclului de creștere a firelor de păr prin micşorarea fazei anagene. Substanţa activa din acest medicament influenţează modul de descompunere şi conversie a testosteronului, hormon responsabil de instalarea alopeciei.

Atât pacienții care au urmat tratamente cu Saw Palmetto cât şi cei ce au optat pentru varianta cu finasteride au confirmat eficiența acestora pe termen lung. Trebuie precizat că rezultate foarte bune se observa în cazul persoanelor cu alopecie medie, însă în cazul pacienților ce suferă de forma severă se recomandă alte metode, precum transplantul de păr.