Cât de mult s-au scumpit vacanțele în România în ultimii ani

Toamna dă voie turiștilor români să își programeze scurte vacanțe de weekend sau city break-uri în România.

Având în vedere datele furnizate de către portalul de rezervări hoteliere Travelminit.ro, prețul cazării în hotelurile și pensiunile din România s-a majorat cu 9%, comparativ cu anul 2018 și cu 55%, comparativ cu anul 2017.

Cele mai râvnite destinații din România pentru aceste mini vacanțe de toamnă rămân încă zonele montane (Valea Prahovei, Transfăgărășanul) însă și stațiunile balneoclimaterice sau și orașele cum ar fi București, Cluj, Iași și Timișoara.

Prețul unei nopți de cazare în anul 2019 a crescut cu 55%, comparativ cu 2017

Tichetele de vacanță au avut o influență majoră asupra prețurilor hotelurilor în anul 2019, Travelminit raportând o majorare de preț de 55% comparativ cu 2017 și de 9% comparativ cu 2018, pentru o noapte pentru două persoane, iar pentru o familie, majorarea este de 44% comparativ cu 2017 și de 9% comparativ cu 2018.

București rămâne cea mai scumpă destinație din țară

Printre cele mai scumpe destinații din România în anul 2019 se regăsește capitala țării, cu un preț de circa 300 de euro pe sejur, fiind urmată mai apoi de litoralul românesc și Delta Dunării cu aproximativ 287 de euro pe sejur.

În plus, stațiunile balneoclimaterice se află în topul celor mai scumpe destinații din România, cu un preț de 240 de euro pe sejur, mediu 3.

Bucuresti, cea mai scumpa destinatie din Romania

Printre cele mai scumpe destinatii din Romania in 2019 se regaseste capitala, cu un pret de aproximativ 300 de euro pe sejur, fiind urmata de litoralul romanesc si Delta Dunarii cu o medie de 287 de euro pe sejur.

De asemenea, statiunile balneoclimaterice se afla in topul celor mai scumpe destinatii din Romania cu un pret de 240 de euro pe sejur, mediu 3 nopti.

Turiștii români preferă pentru vacanțele de toamnă Valea Prahovei, stațiunile balneoclimaterice și marile orașe din România

Destinațiile de bază din România spre care turiștii români se îndreaptă sunt Valea Prahovei, Transfăgărășanul, stațiunile balneoclimaterice din Covasna și Harghita, dar și orașe cum ar fi Cluj, Timișoara, Iași și Sibiu.

În perioada dintre lunile septembrie – decembrie, turiștii își rezervă sejurul cu circa o lună înainte.

Românii aleg vacanțe mai dese dar mai scurte ca și durată

Platforma de rezervări menționată mai devreme, a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2019 de trei ori mai multe rezervări decât în aceeași perioadă a anului 2017 și de două ori mai multe nopți rezervate.

Rezervări hoteliere de 12 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2019

„Rezervarile hoteliere in Romania clar au fost puternic influentate de posibilitatea folosirii voucherelor de vacanta. Nu numai ca romanii au rezervat intr-un numar mai mare, dar opteaza pentru hoteluri mai bune si servicii suplimentare. Asa se face ca Travelminit.ro si-a dublat valoarea rezervarilor in ultimii doi ani. Daca in 2018 valoarea totala a rezervarilor pe Travelminit.ro era de 6 milioane euro, in 2019 rezervarile pana in luna Septembrie totalizeaza deja peste 12 milioane euro, urmand sa ajunga la 15 milioane de euro pana la finalul anului”, a dezvăluit Rigo Ferenc, CEO si fondator Travelminit.ro

„Pentru ca exista un potential enorm pentru piata din Romania, ne propunem sa investim in tehnologia platformei astfel incat sa facilitam si mai mult procesul de rezervare. Desi peste 90% din rezervari sunt facute online, asiguram si suport offline pentru toti cei care doresc sa interactioneze telefonic cu noi. Echipa noastra in sezon numara 60 de colegi, dintre care peste 25 de colegi asigura suportul telefonic pentru toate rezervarile noastre” a afirmat Laszlo Buzogany – CEO si fondator Travelminit.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata