Cât mai costă un litru de benzină sau motorină la început de februarie?

De Jurnalul Național Actuale Auto 175 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Începutul de an, din păcate, nu a oprit creșterea prețului de vânzare a combustibililor. Așa că, cât costă un litru de benzină sau motorină la început de februarie. Am putea spune că este o veste bună de la pompă, având în vedere că la finalul lunii ianuarie prețurile creșteau.

Prețul petrolului Brent a depășit pragul de rezistență

Săptămâna trecută, prețurile petrolului la nivel mondial au crescut, în a doua ședință, îndepărtându-se de minimul ultimelor trei săptămâni, în condițiile în care dolarul stagnează față de un coș de rivali importanți. Acum, comercianții așteaptă datele inițiale privind stocurile de țiței din SUA, în contextul în care se așteaptă o scădere pentru a treia săptămână consecutivă.

Astfel, ţițeiul american a crescut cu 1,2%, la 73,51 dolari pe baril, în timp ce Brent a adăugat 1,1%, la 78,76 dolari pe baril. Petrolul american a crescut luni cu 0,6%, primul profit din ultimele patru zile, plecând de la minimul ultimelor trei săptămâni, de la 71,43 dolari. Brent a crescut ieri cu 0,75%, întrerupând seria de trei zile de pierderi, care a dus prețurile la minimul din 17 ianuarie, la 76,66 dolari.

Pe 6 februarie, Brent a avut valori pozitive

Concret, prețul petrolului Brent a încheiat ziua de ieri cu o pozitivitate clară, depășind 77,44 și stabilindu-se deasupra acestuia, ceea ce face ca prețul să înceapă încercările de recuperare și să deschidă calea pentru a obține câștiguri care încep de la 79,75 și se extind până la 81,00.

 

Prin urmare, se va aștepta o tendință de creștere pentru astăzi, susținută de pozitivitatea stochastică, luând în considerare faptul că depășirea valorii de 77,44 va opri valul de creștere și va împinge prețul să reia din nou traiectoria descendentă. Intervalul de tranzacționare așteptat pentru astăzi este cuprins între suportul 77,00 și rezistența 80,00.

Cât costă un litru de benzină sau motorină la început de februarie

În ultimele zile din ianuarie, prețul carburanților crescuse la 6,74 lei pentru un litru de benzină standard, și 7,20 lei pentru cea premium. Modificări de preț au fost și moorină, tot atunci, crescând la 7,22 lei pentru un litru de motorină standard.

 

De atunci și până astăzi, 7 februarie, au apărut noi modificări, dar de data asta am putea spune că este o veste bună de la pompă. Concret, vorbim de o micșorare a prețului de cumpărare, atât la litru de benzină sau motorină, scăderea fiind cu cel puțin 5 bani pe litrul de carburant.

Benzină premium – 7,21 lei/l
Benzină standard- 6,75 lei/l
Motorină premium – 7,62 lei/l
Motorină premium – 7,26 lei/l

Rămâne de văzut care va fi situația după ziua de azi, și dacă vor fi noi majorări sau nu.

Sursa – playtech.ro