Catinvest a finalizat o clădire de 12.300 de metri pătraţi în Electroputere Parc

66

Grupul francez Catinvest anunţă deschiderea primei clădiri de birouri de clasă A din Craiova, în centrul comercial Electroputere Parc, ca parte a strategiei sale de consolidare a proiectului în regiunea Olteniei, conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Astfel, noile birouri fac parte dintr-o clădire cu utilizare mixtă, de 12.300 de metri pătraţi, dar şi o a doua clădire similară, cu o suprafaţă de 12.700 de metri pătraţi, urmează să fie finalizată în cel de-al doilea trimestru din 2021. Iar investiţia totală în cele două dezvoltări se ridică la 39 de milioane de euro.

Prin această deschidere, Electroputere Parc adaugă 4.300 de metri pătraţi de spaţii comerciale şi 8.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri, precum şi 650 locuri subterane de parcare pentru clienţi şi angajaţi. Noile spaţii comerciale sunt deja închiriate de retaileri precum Hervis, Volvo, Pepco, Takko şi Sportissimo, dar şi de mai multe cafenele şi restaurante. Clădirea de birouri de Clasă A este, de asemenea, închiriată aproape în totalitate.

„Această extindere este încă un pas din strategia Catinvest pentru Electroputere Parc, confirmând angajamentul nostru puternic de a dezvolta Craiova şi întreaga regiune. Electroputere Parc este deja un centru de referinţă în sudul ţării, extrem de bine poziţionat în oraş şi foarte accesibil, oferind acces la peste 200 de branduri de top în retail şi divertisment, totul într-un singur loc, întins pe o suprafaţă totală de 90.000 de metri pătraţi. Adăugarea primelor birouri de Clasă A din Craiova va aduce în mod evident mai multă valoare economiei locale”, a declarat Jibril Semour, directorul general al Catinvest Eastern Europe.

Dar şi lucrările de construcţie pentru a doua tranşă de spaţii cu utilizare mixtă din Electroputere Parc sunt în stadiu avansat, planurile vizând finalizarea în cel de-al doilea trimestru din 2021. Această dezvoltare va adăuga o nouă clădire care va oferi 12.700 de metri pătraţi de spaţii mixte. Odată finalizată şi această tranşă, suprafaţa închiriabilă brută a noului complex va creşte la 25.000 de metri pătraţi, din care 9.000 de metri pătraţi de retail şi divertisment şi 16.000 de metri pătraţi de birouri.

„Faptul că suntem o companie privată cu o perspectivă pe termen lung ne oferă posibilitatea să continuăm investiţiile în proiectele noastre chiar şi în momente dificile. Electroputere Parc este o proprietate foarte importantă, cu mult potenţial de creştere în viitor. Planul nostru de investiţii pentru 2021 şi 2022 se ridică la încă 58,5 milioane de euro, prin care vom aduce noi spaţii de retail, de birouri, dar şi de co-working sau de tip aparthotel, toate contribuind la dezvoltarea regiunii „, a declarat Bertrand Catteau, preşedintele Catinvest Group.

În contextul administretiv, grupul francez de real estate Catinvest, care deţine şi administrează Electroputere Parc mai are în portofoliu şi alte centre comerciale din România – galeriile comerciale Carrefour Orhideea şi Cora Pantelimon din Bucureşti şi Carrefour TOM din Constanţa – precum şi din Europa de Est – Auchan Savoya Park din Budapesta şi Tesco Borska Pole din Plzen.

Compania Catinvest activează, totodată, pe piaţa rezidenţială şi comercială din Franţa. În total, Catinvest deţine şi administrează peste 500.000 de metri pătraţi de spaţii în Franţa şi în Europa de Est.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata