Ce soluții bancare de finanțare ai pentru o afacere mică?

Pentru a putea pune rapid în aplicare planurile de dezvoltare pentru mica ta afacere – indiferent de domeniul acesteia – ai nevoie de o soluție de finanțare avantajoasă, adaptată nevoilor tale.

Soluțiile bancare de finanțare sunt printre cele mai populare și mai la îndemână variante pe care le ai pentru dezvoltarea business-ului tău.

Fie că vorbim despre cardurile de debit Business, creditele bancare, despre liniile de credite dedicate sau despre alte instrumente – așa cum sunt scrisoarea de garanție, scontarea și factoring-ul, biletul la ordin, incaso-ul sau forfetarea, de găsirea soluției de finanțare potrivite ar putea depinde succesul afacerii tale.

Ai mai jos câteva dintre aceste opțiuni, care suntem siguri că se vor dovedi utile pentru compania ta aflată la început de drum, care își dorește să se dezvolte.

Creditele pentru companii

Firma ta poate avea acces la diverse soluții personalizate de finanțare prin credit, chiar și atunci când se află la început de drum.

Poți opta pentru diverse credite pentru investiții, care te vor ajuta să treci la nivelul următor, sau pentru o linie de creditare pentru activitatea curentă, prin care obții o rezervă  de bani la îndemână pentru cheltuielile zilnice, atât de importantă pentru orice companie.

Creditele fără garanții se pot dovedi, de asemenea, foarte utile pentru cazurile în care firma ta are nevoie de finanțare, dar nu dispune de garanții. Patria Bank oferă un astfel de împrumut – creditul EaSI fără garanții pentru firme este perfect pentru afacerile mici.

Prin intermediul acestui tip de împrumut poți obține până la 115.000 de lei, bani ce pot fi utilizați atât pentru finanțarea activității curente, cât și pentru achitarea restanțelor la bugetul de stat, investiții (achiziții de bunuri, investiții imobiliare) sau finanțări în cadrul proiectelor cu fonduri europene.

Finanțarea prin fonduri europene

Una dintre cele mai populare modalități de finanțare a afacerilor mici este prin intermediul fondurilor europene nerambursabile. Afacerea ta poate obține fonduri atât de la Uniunea Europeană, cât și de la diverse instituții non-guvernamentale, asociații profesionale sau organizații non-profit.

Obținerea acestor fonduri necesită parcurgerea unor pași și respectarea unor criterii ce diferă de la o linie de finanțare la alta. Procedura de obținere a unui grant este însă de cele mai multe ori de durată, în timp ce necesitățile de finanțare ale companiei pot fi imediate.

Există însă câteva soluții pentru asigurarea necesarului de finanțare până în momentul în care încasezi sumele nerambursabile de la autorități. Creditul punte pentru fonduri europene de la Patria Bank este una dintre aceste soluții financiare.

Acesta îți va permite să îți continui planurile de implementare ale proiectului în ritmul programat, prin intermediul acestei facilități de creditare pe termen mediu, în valoare de până la 100% din valoarea ajutorului nerambursabil.

Scrisoarea de garanție bancară

Printr-o scrisoare de garanție bancară vei putea acoperi diverse angajamente ale companiei tale, banca garantând plățile pe care tu ți le asumi printr-un contract comercial.

De exemplu, o scrisoare de garanție bancară pentru pre-finanțare îți va permite să demarezi cu rapiditate un proiect pentru care ai obținut fonduri europene – Patria Bank oferă o asemenea facilitate, cu o valoare ce se stabilește în funcție de valoarea avansului din grant. Aceasta te ajută să obții avansul necesar în vederea demarării investiției de la Autoritatea de Management/Organismul intermediar.

O documentare minuțioasă și o analiză a fiecărei variante pe care o ai la dispoziție te va ajuta cu siguranță să alegi cea mai potrivită soluție de finanțare bancară pentru afacerea ta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata