Ce spune scriitorul Alexandru Mironov, despre soarta celor de pe submersibilul Titan: „Mergeau să vadă un mormânt” EXCLUSIV

De Jurnalul Național Actuale Călătorii 181 citiri
5 min citire
 

Implozia neașteptată a submersibilului „Titan”, în ultima duminică a lunii iunie, soldată cu cinci victime, nu va opri cursa nebună a oamenilor de a explora adâncul oceanelor sau spațiul cosmic, în ciuda tuturor pericolelor ce pot apărea în cursul unor asemenea aventuri foarte periculoase.

Iar, cel mai cunoscut scriitor român de science-fiction, Alexandru Mironov, 81 de ani, e de părere că această cursă aparte a descoperirilor nu se va opri niciodată, fiindcă dorința de a ști, face parte din ființa omului.

Scriitorul Alexandru Mironov, despre soarta celor de pe submersibilul Titan

În viziunea sa, „Nebunul de Cristofor Columb dorea să ajungă în India. A plecat spre India, cu secole în urmă, dar a nimerit în America. Nu te poți pune cu nebunii, cu cei care au un curaj dincolo de limitele puterii de înțelegere a unui om obișnuit. Când își propune cineva de acest calibru o chestie aparte, un ceva, nu se va opri din ceea ce-și dorește, chiar dacă va ajunge să întreprindă o altă acțiune decât cea inițială. Oamenii vor vrea să pipăie cu degetele lor fundul oceanelor, deși natural nu pot face asta. Dar se vor găsi mijloace și pentru asta și vor dori mai apoi să pătrundă cât mai adânc în spațiul cosmic. Și o vor face și p-asta!”, susține Alexandru Mironov.

Această convingere a sa, este foarte fermă: „Niciodată omenirea nu se va opri din cursa asta teribilă. Pe savanții, pe deștepții lumii nu-i poți opri, asemenea pământului care se învârte în jurul propriei axe. Și nici pe aventurierii care se alătură deștepților pământului e clar că nimeni nu va reuși să-i oprească vreodată, orice s-ar întâmpla!”.

Șocul imploziei lui „Titan” e deja istorie

În prezent, scriitorul Alexandru Mironov este de părere că șocul imploziei submersibilului „Titan” și a morții celor cinci pasageri aflați la bord, dintre care doi erau niște cunoscuți aventurieri, iar doi erau oameni bogați, este deja „istorie”.

Astfel, „A fost un șoc acum, bineînțeles, dar el va fi repede depășit. Dacă nu cumva e depășit, deja! Părea, mai degrabă o aventură frivolă. Mă duc să văd rămășițele , dar de fapt mergeau să vadă un mormânt. Lumea a trecut peste șoc, după mine, și și-a revenit repede. Dovada? Prima lansare comercială a unui avion spațial suborbital, al celor de la Virgin Galactic, care s-a produs la puțină vreme după teribilul incident de pe fundul Oceanului Atlantic. Iar asta ne arată că foarte curând, poate chiar săptămâna viitoare, vor apărea noi aventuri de acest fel. E inevitabil. Homo sapiens e născut să eclozeze pe pământ și să se ducă să vadă de ce universul e atât de mare, de ce e construit așa cum este și de ce ticăie el de sute de ani”, mai spune Alexandru Mironov.

Mai mult, scriitorul român e ferm convins că foarte curând, va apărea și cel dintâi miliardar român care va alege să-și cheltuie banii pe asemenea aventuri.

Aşadar, „Fără discuție, și un miliardar român va intra în competiția asta aparte. Doar să facă cât mai mulți primul miliard. În ceea ce-l privește domnul Ion Țiriac, pentru care am o imensă stimă, face același lucru, dar într-un domeniu în care se pricepe. Își riscă omul banii și averea, pe care, atenție, i-a acumulat-o perfect onest și respectând legile țării și ale lumii. El își face poftele lui! Iar asta înseamnă un pationar, un bazin de înot.

Dar curând, nu am dubii pe tema asta, va apărea și miliardarul român care-și va zice cândva ceva de genul E timpul să plec!”, sună convingerea personală a aceluiași Alexandru Mironov. Care e gata să parieze că nu va mai dura mult timp până când „profeția” sa se va împlini.

Sursa – playtech.ro