Ce sunt și cum poți utiliza pardoselile epoxidice?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 149 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Amenajarea oricărui spațiu începe întotdeauna cu alegerea celei mai potrivite pardoseli de top, datorită căreia  să poți utiliza locul respectiv așa cum îți dorești.

În acest sens, poți lua în considerare să investești în pardoseli epoxidice de calitate. Aceste tipuri de podele sunt unele rezistente, dar și interesante ca aspect, despre care poți descoperi mai multe detalii din rândurile ce urmează.

Ce sunt pardoselile epoxidice ?

Despre pardoselile epoxidice este bine să știi că sunt obținute exclusiv din rășini epoxidice, fără a avea, însă, în componența lor solvenți. Acestea îți asigură o antiaderență excelentă în timp, permițându-ți astfel să desfășori o gamă variată de activități, chiar și atunci când traficul este unul foarte intens. Mai mult, pardoselile epoxidice nu au nici praguri, nici rosturi, ceea ce îți ușurează munca atunci când vine vorba despre întreținerea lor.

Cum trebuie aplicate?

Pentru a obține pardoseli de calitate, pregătirea podelii este extrem de importantă. În acest sens, este bine să elimini foarte bine praful, ideal cu ajutorul unui aspirator profesional, astfel încât întreaga suprafață să rămână curată. În același timp, este recomandat să te asiguri că podeaua este una perfect plană și că nu prezintă denivelări, pentru ca materialele epoxidice să poată fi aplicate ulterior cât mai ușor cu putință.

După ce ai îndeplinit toți acești pași, la nivelul podelei trebuie aplicat un strat generos de grund, special pentru impregnare, cu ajutorul căruia sigilezi suprafața. Abia ulterior poate fi montată pardoseala epoxidică prin turnare, având în vedere că rășinile sunt în stare lichidă în acest punct.

În ceea ce privește perioada necesară pentru uscarea pardoselii epoxidice, ea depinde foarte mult de stratul pe care alegi să îl aplici: cu cât stratul este mai gros, cu atât perioada de uscare crește și ea.

Poţi alege un design potrivit

În funcție de modul în care plănuiești să folosești spațiul pe care îl ai, poți alege să investești într-o pardoseală deosebită, care să fie simplă, monocromă sau care să aibă un design aparte, în conformitate cu business-ul pe care îl deschizi, de exemplu. În acest sens, poți să combini mai multe nuanțe, pentru a obține forme diferite și plăcute, datorită cărora să te bucuri de o atmosferă extrem de prietenoasă în propriul spațiu, unde clienților să le facă plăcere să pășească de fiecare dată.

Care sunt avantajele acestui tip de pardoseală?

Dacă vrei să știi și care sunt beneficiile pe care le obții datorită pardoselii epoxidice, ia în considerare următoarele:

-te bucuri de o podea perfect plană, unde poți desfășura o gamă largă de beneficii;
-întrucât nu ai rosturi și nici praguri, poți întreține suprafața mult mai ușor, pentru ca aceasta să își păstreze aspectul deosebit;
-aplicarea se face foarte repede, pentru ca mai apoi să poți începe foarte ușor să îți folosești spațiul;
-alegi dintr-o varietate de modele și design-uri;
-poți utiliza podeaua epoxidică inclusiv pentru trafic intens;
-durata de viață a pardoselii epoxidice este de până la 20 – 25 de ani.

Comandă online produsele de care ai nevoie

Pe Internet, într-un magazin de specialitate găsești întotdeauna o varietate de opțiuni din care poți alege. Astfel, economisești timp și poți beneficia de promoții, atunci când ele sunt disponibile. Totodată, produsele pe care le alegi îți sunt livrare în cel mai scurt timp, acolo unde ai nevoie de ele.

Sursa – www.antena3.ro