Ce tapet să folosești pentru amenajarea dormitorului

De Continut Sponsorizat Casă și Grădină Publicitate 153 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
Amenajările interioare sunt lucrări foarte complexe, în care trebuie să ai în vedere foarte multe aspecte. Dintre toate camerele pe care le renovezi, dormitorul este cel mai intim și personal, iar decorarea lui trebuie realizată ca atare. De la tapetul pentru dormitor, până la cele mai mici articole de decor, toate elementele contează și oferă personalitate camerei tale. Dacă nu știi ce să urmărești atunci când renovezi sau ai nevoie de puțină inspirație, articolul de mai jos îți va veni în ajutor cu sfaturi practice și utile.

 

Idei de amenajare cu tapet pentru dormitor

Deși dormitorul este camera în care îți petreci cel mai puțin timp pe parcursul zilei, acesta reprezintă spațiul intim al fiecărui membru al familiei. Pentru că în această încăpere îți începi și îți termini ziua, este foarte important modul în care hotărăști să o amenajezi. Iată câteva aspecte de care să ții cont când îți amenajezi dormitorul cu tapet, pentru a crea ambientul perfect:

  • Îmbracă în tapet un singur perete pentru a obține un design simplu și modern. Nu este necesar să aplici tapet în toată camera, aspectul său ar putea deveni încărcat și obositor și riști ca în scurt timp să îți dorești să faci o schimbare. Sugestia designerilor este de a decora peretele din spatele patului, astfel vei crea echilibru și simetrie în încăpere.
  • Optează pentru o tematică ce conține elemente din natură pentru a te bucura de un design liniștitor și plăcut. Natura a fost și va rămâne întotdeauna o oază de liniște pentru om. Dacă îți dorești să aduci puțin din măreția ei în spațiul personal, optează pentru un tapet cu modele florale sau care ilustrează cadre naturale.
  • Alege nuanțe calde pentru a oferi o ambianță primitoare camerei tale. Culorile și nuanțele în care alegi să îți decorezi casa, în special dormitorul, îți vor influența starea de spirit. Alegând culori calde pentru amenajarea spațiului din dormitor, te vei simți plin de vitalitate și inspirație în fiecare zi.
  • Alege o textură a tapetului în concordanță cu stilul adoptat pentru toate elementele de design. Dacă optezi pentru stilul clasic în camera ta, cel mai probabil o textură de tip canvas va fi foarte potrivită. Aceasta va completa încăperea, oferind impresia unei picturi impresionante. Dacă urmezi un stil modern, alege o textură smooth. Simplitatea acesteia va complementa linia designului din dormitorul tău.

 

Cum întreții tapetul?

Calitatea tapetului este un aspect la fel de important precum este și designul acestuia. Felul în care se va păstra de-a lungul anilor va influența și aspectul său. Dacă îți dorești să te bucuri de un tapet ca nou o perioadă îndelungată de timp, trebuie să respecți niște reguli simple de întreținere a acestuia:

  • Nu spăla tapetul dacă nu este necesar;
  • Evită umezirea excesivă, atunci când se impune să fie spălat;
  • Evită să cureți tapetul cu apă și detergent pe bază de clor, soluție detartrantă sau cu particule abrazive;
  • Folosește o radieră școlară pentru a îndepărta petele de murdărie medie;
  • Nu îmbrăca în tapet pereții care fac mucegai sau mențin umiditatea;

 

Modele și culori în tendințe în 2022

Îți dorești să renovezi și te gândești că tapetul ar completa foarte bine aspectul casei tale? Ei bine, dacă știi deja că vei folosi tapet, urmează să alegi modelul și culorile potrivite stilului pe care îl vei aborda în amenajarea spațiilor. Deși particularitățile tapetului țin mai mult de preferințele personale, acestea pot fi influențate și de tendințele în materie de design.

Pentru a ține pasul cu trendul din 2022, alege un tapet cu motive abstracte, în culori tari sau cu elemente din natură în mărime originală, în culori pastelate. La această ultimă categorie se încadrează păsările, florile și mai ales frunzele plantelor tropicale.