Ce tipuri de genți poți asorta la ținutele de seară

O geantă de damă este oricând un accesoriu practic și util, aproape indispensabil unei femei în viața de zi cu zi. În același timp însă, reprezintă un fashion statement foarte puternic, deoarece poate pune în evidență atât o ținută, cât și personalitatea celei care o poartă. 

 

În timp ce pentru poșetele de zi, trendurile moderne permit combinații extrem de versatile, iar asortarea lor cu încălțămintea nu mai este de mult timp o cerință obligatorie, pentru un look de seară trebuie să fii extrem de atentă cum îți alegi geanta potrivită. Dacă este decorată în exces sau de dimensiunile greșite, geanta poate ruina din punct de vedere stilistic întregul tău outfit.

 

Îți oferim mai jos câteva recomandări despre cum să alegi geanta potrivită pentru rochiile sau ținutele tale de seară.

Gențile de dimensiuni mici, potrivite pentru seară 

Pentru evenimentele speciale la care participi, contează în principal pe gențile de dimensiuni mici pentru a-ți completa ținuta de ocazie. În aceste cazuri nu ai nevoie de multe obiecte personale, și din acest motiv poșetele de damă mici sunt cele mai potrivite. În plus, un model prea mare ți-ar putea eclipsa rochia și ar fi incomod.

Poți miza în astfel de cazuri pe modele originale pentru a accesoriza outfitul tău. Cele mai potrivite sunt însă cele cu formă bine definită, din piele sau lac, ori cu diferite accente de culoare, imprimeuri sau aplicații.

Cum asortezi gențile plic, clutch sau box

La ținutele speciale de seară sau de ocazie formate din rochii lungi din materiale prețioase precum voal sau mătase, ori cu aplicații bogate cum sunt paietele, alege un model simplu de geantă plic, plată și subțire, cu închidere prin suprapunere. Imprimeul trebuie să fie simplu sau să completeze armonios lookul tău, fără să-l încarce excesiv.

La fel de potrivite pentru astfel de evenimente formale sunt însă și poșetele de damă de tip clutch, cu închidere prin cataramă în partea superioară, prevăzute (sau nu) cu o curea de umăr detașabilă. Cele de tip box, de formă dreptunghiulară, din piele, lac sau paiete sunt ușor de asortat atât la rochiile lungi, cât și la pantaloni sau fuste midi, ușor evazate, cu care participi la o petrecere de tip cocktail.

Gențile de dimensiuni medii, foarte versatile

O geantă de dimensiuni medii poate fi purtată și ea la rândul ei la ocazii speciale, mai ales unele mai puțin formale, cu rochii sau pantaloni. Versatilitatea lor îți oferă posibilitatea să le porți chiar și la ținute de tip garden party, nunta unor prieteni sau alte evenimente mai relaxate. 

 

Alege în aceste cazuri modele cu mâner scurt, cu o baretă de încheietură la mână sau un format de dimensiuni medii, din piele lăcuită și cu mâner metalic. Nu este obligatoriu ca materialul sau culoarea genții să fie la fel cu a pantofilor în astfel de situații. Caută mai degrabă să potrivești accesoriile, de exemplu bijuteriile, cu anumite elemente ale poșetei, cum sunt catarama sau cureaua metalică. Secretul pentru o combinație vestimentară de succes constă să potrivești totul cu stil, fără să urmărești neapărat o asortare prea rigidă.

Genți mici de tip statement

Gențile de dimensiuni mici adaugă un look sofisticat unei ținute de ocazie. Cele cu un design deosebit, care scot din anonimat o ținută, sunt cele de tip statement. 

 

Exista mai multe tipuri de poșete de acest fel, dar ele se remarcă de obicei prin mărimea extrem de mică sau prin forma neobișnuită: pătrată, dreptunghiulară, cilindrică sau cu un design cu totul neobișnuit: sub formă de fruct, de jucărie etc. 

 

Suntem siguri că îți vei găsi inspirația în recomandările de mai sus, astfel încât să porți modelul preferat de geantă la ținutele tale de seară, și să ieși în evidență cu un look deosebit!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata