Ce trebuie să faceți după un accident de mașină: un ghid pas cu pas

De Continut Sponsorizat Auto Publicitate Utile 150 citiri
5 min citire
Când sunteți implicați într-un accident de mașină, trebuie să luați anumite măsuri pentru a vă asigura că toată lumea este în siguranță, că respectați legea și că faceți tot ce trebuie pentru constatarea daunelor de către compania de asigurări.

Potrivit specialiștilor, există câțiva pași pe care trebuie să-i urmați dacă ați fost implicați într-un accident auto, indiferent dacă ați fost de vină sau nu.

Pasul 1: Vedeți dacă ați fost răniți

Dacă sunteți răniți, sunați la serviciul de urgență sau cereți altcuiva să facă acest lucru. Dacă sunteți grav răniți, încercați să nu vă mișcați și așteptați personalul de urgență.

Pasul 2: Verificați dacă ceilalți pasageri implicați în accident sunt răniți

Dacă aveți răni superficiale și vă puteți mișca, verificați ceilalți pasageri din mașină. Dacă cineva este rănit, sunați la serviciul de urgență sau rugați un martor să sune după ajutor.

Pasul 3: Deplasați-vă într-un loc sigur

Dacă puteți, deplasați-vă pe marginea drumului sau pe un trotuar. Dacă mașina voastră poate fi deplasată, mișcați-o pe marginea drumului. În caz contrar, lăsați-o acolo unde este și deplasați-vă într-un loc sigur.

Pasul 4: Sunați la poliție

Indiferent dacă accidentul este considerat minor sau este o coliziune majoră, este important să sunați la poliție. Ofițerii care vor veni la fața locului vor întocmi un raport al accidentului. În cazul în care poliția nu poate veni la locul accidentului, mergeți la cea mai apropiată secție de poliție.

În momentul în care se va face avizarea daunei, vi se vor cere anumite informații precum cauzele și împrejurările în care s-a produs evenimentul, inclusiv detalii despre locul evenimentului și momentul producerii acestuia – data, ora, datele de identificare ale autovehiculelor implicate în eveniment, detalii privind locația și starea vehiculului avariat, printre altele.

Pasul 5: Așteptați ajutor

Opriți motorul, aprindeți luminile de avarie și folosiți semnalizatoarele rutiere din trusa auto de urgență pentru a avertiza alte vehicule să încetinească.

Pasul 6: Schimbați informații

După ce vă asigurați că voi și celelalte persoane implicate în accident sunteți bine, schimbați informațiile de contact și de asigurare cu celălalt șofer ( numele complet și informațiile de contact, compania de asigurări și numărul poliței de asigurare etc.).

Totodată, este indicat să intrați pe constataribucuresti.ro și să sunați la unul din numerele existente pe site pentru avizarea imediată a daunei.

O echipă de experți se va ocupa de consiliere și deschidere dosarului de daună. De asemenea, se vor ocupa de tot procesul de constatare – reparație.

Reparația mașinii se va face în service-ul lor cu piese originale sau omologate de producător. Vă vor oferi garanție la lucrările de caroserie / vopsitorie.

De asemenea, vi se va oferi pe toată perioada reparației o mașină cu care să vă puteți deplasa. Costul va fi suportat de asigurator, conform poliței RCA.

Toodată,  reprezentanții site-ului amintit mai sus vor încasa contravaloarea despăgubirii direct de la asigurator la cererea voastră și, pe baza unui contract de cesiune de creanta. La cerere vă pot reprezenta în relația cu societatea de asigurare pe bază de contract de mandat. Veți putea stabili cu aceștia inclusiv soluțiile tehnice finale de remediere a daunei (chiar și servicii de Reconstatare). După constatare, aveți dreptul la Reconstatare. Prin urmare, experții vor reevalua constatarea daunei prin dezechiparea componentelor necesare pentru a identifica în totalitate piesele afectate, operațiunile necesare aducerii mașinii în starea de dinaintea accidentului, conform normelor producătorului. De asemenea, vor efectua geometrie și diagnoza.

După cum puteți observa, urmând toți pașii pe care i-am menționat mai sus, veți scăpa de griji inutile. Iar colaborarea cu cei de la constataribucuresti.ro vă va ajuta să vă reparați mașina cât mai ușor și cât mai repede posibil, fără niciun fel de complicație.

Chiar și în caz de accident puteți sta fără griji, căci daunele suferite de mașină vor fi rezolvate imediat dacă luați legătura cu oamenii potriviți.