Centrul Bucureştiului, a devenit „Raiul” traficanţilor şi consumatorilor de droguri

De Jurnalul Național Actuale Sănătate 181 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În ultimii ani, tot mai multe zone ale Bucureștiului au devenit ”Rai” pentru traficanţi şi consumatori de droguri. În plină zi, fără să fie intimidaţi de apropierea de cele mai importante instituţii ale statului, zeci de indivizi se droghează şi fac tranzacţii cu substanţe interzise.

Astfel, Centrul Capitalei, locul în care sunt aşezate instituțiile cheie ale statului. De la instanțe, precum Curtea de Apel, la poliţie. Asta nu-i impiedică pe traficanţii şi consumatorii de droguri să facă tranzacţii şi să consume stupefiante, ziua, în văzul tuturor, în zone precum Piaţa Unirii sau Piaţa Universităţii.

Chiar fostul șef al aviației civile, Sorin Stoicescu a povestit cum a fost atacat de un consumator de droguri, în centrul Capitalei, chiar la ușa apartamentului său.

În precizările sale, ”Îi spuneam unuia ca să plece și a scos o șurubelniță, noroc că m-am ferit și a înfipt-o în ușa din spatele meu. Noroc că eram puțin mai tânăr și m-am ferit”, a declarat Sorin Stoicescu, pentru Antena 3 CNN.

Atât el, cât şi vecinii săi au făcut mai multe petiţii către autorităţi. Pentru o perioadă, consumatorii de droguri au părăsit zona, la vederea patrulelor de poliţie. Recent, s-au întors.

La rândul său, ”Aceste puncte devin adevărate focare de infracționalitate, devin focare parazitare, sunt practic zone unde vin copii adolescenți sau tinerii care sunt dependenți de droguri care sunt plecați de acasă, care au ieșit de la închisoare, care au diferite probleme cu justiția. Este clar, toate acestea crează un disconfort major în rândul locuitorilor, pentru că, de multe ori, manifestările consumatorilor pot fi dezechilibrate, pot deveni agresivi”, a declarat Cătălin Țone, pentru Antena 3 CNN.

Însă nu doar oamenii care locuiesc în centrul Bucureștiului se confruntă cu aceste probleme. Situaţia se regăseşte şi în cartiere precum Ferentari, Berceni sau zona Gării de Nord, care au devenit adevărate cuiburi ale traficanţilor de substanţe interzise.

În acest sens, chiar dacă camerele de supraveghere ale unui bloc din Sectorul 4, au surprins momentul în care mai mulți indivizi escaladeză fereastra unui apartament, despre care Poliţia Capitalei a primit sesizări şi a deschis un dosar de violare de domiciliu, unul dintre consumatori a fost dus la un spital de psihiatrie şi eliberat după o perioadă.

S-a întors apoi la vechile obiceiuri

În afirmaţiile sale, ”A fost pașnic la început, știam că e consumator de droguri, dar nu credeam că e atât de avansat. În 2023 a început și drama noastră. Am făcut plângeri nenumărate. La DIICOT, la BCCO, la secția 16 de poliție, la poliția locală și la primăria Sector 4. Peste tot am anunțat”, povestește o localnică.

În acest zone, nopţile au devenit de coşmar pentru locatari.

Aşadar, ”Gălăgie, de la 10 seara până dimineața. Gălăgie, gălăgie, deci nu pot să mă odihnesc un minut. Ce fac ei, nu știu. Se drogheaza, beau, urlă, dau cu picioarele în pereți, asta fac ei noaptea”, spune o altă localnică.

Şi mai grav este că mulţi dintre traficanţi racolează consumatori cu vârste din ce in ce mai mici. Potrivit ultimului raport al autorităţilor, vârsta consumatorilor a scăzut până la 10-11 ani.

Sursa – www.antena3.ro