Cetățenii din oraşul Suceava ies din zona roșie și intră în scenariul galben, după ce rata de incidență a scăzut sub 3 la mie

De Jurnalul Național Lifestyle Sănătate 214 citiri
3 min citire
Potrivit statisticilor naționale calculate de către oficialii de la Direcțiile de Sănătate Publică, Suceava este primul județ din România care iese din scenariul roșu și intră în scenariul galben, după ce rata de incidență a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

În ultima perioadă cazurile din România au luat o pantă descendentă, lucru care i-a bucurat pe medicii români. Doctorul Octavian Jurma, care nu cu mult timp în urmă declara că vom avea un număr alarmant de noi cazuri, a declarat de curând că noul trend este în scădere, iar noile date și statistici sunt promițătoare.

Astfel, „Veşti bune, suntem în faza descendentă încă de săptămâna trecută. Veşti proaste: avem o nouă premieră negativă, suntem singura ţară din Europa (probabil a doua din lume după Brazilia) care a permis unui val epidemic să evolueze nestânjenit până la vârf.

Este foarte posibil ca saptamana trecuta sa fi atins varful valului 4-Delta cu 18,863 cazuri in 19 octombrie 2021, chiar in ziua in care Presedintele Iohannis si-a declarat ingrijorarea si a convocat o sedinta pentru ziua următoare.”, declara Octavian Jurma pe pagina lui oficială de Facebook.

Cazurile de COVID au început să scadă în România

În opinia medicului Octavian Jurma, până de sărbători am putea ajunge la sub 5000 de cazuri pe zi, dacă situația se va prezenta în continuare la fel.

„Experimentul infectării de turmă a reuşit în România nu doar datorită neglijenţei, ci şi pentru că pandemia a fost asistată activ. Piedicile lăsate de medici în calea pandemiei, atât cele din valurile 2 şi 3, cât si cele stabilite în vară şi luna septembrie, au fost sistematic eliminate în mod activ de factorii politici sub pretextul „nu ne permitem”.

Ei bine, asta înseamnă că ne-am permis să lăsăm pandemia să ucidă un român la fiecare 4 minute şi că ne permitem catastrofa umanitară care însoţeşte un val epidemic lăsat să se dezlănţuie asupra populaţiei. Vom coborî astfel (media mobilă) sub 10,000 la inceputul lunii noiembrie şi sub 5,000 de cazuri pe zi la finalul lunii noiembrie.

Dacă în decembrie vom continua să coborâm sau vom intra într-un platou depinde de cum va continua vaccinarea şi de gradul de conformare cu măsurile anunţate. Pentru medici decembrie este de asemenea luna în care vor putea să înceapă să respire şi eventual să îşi ia o binemeritata vacanţă.”, este de părere medicul Octavian Jurma.