Circulaţia trenurilor e operaţională pe toate secţiile de cale ferată

Foto: scânteiaonlie.ro
0 128

Vineri 12 februarie, circulaţia trenurilor este operaţională pe toate secţiile de cale ferată, iar un număr redus de trenuri înregistrau întârzieri la sosire, vineri la ora 10:00, potrivit unui comunicat remis de CFR SA.

Tot traficul feroviar este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile de ninsoare viscolită cu rafale puternice de vânt, de până la 70 km/h, şi temperaturi foarte scăzute, se menţionează în comunicatul CFR SA.

Din această cauză, întârzierile la sosire ale unor trenuri sunt determinate de adaptarea circulaţiei la condiţiile meteo sau de pregătirea şi verificarea suplimentară a materialului rulant pentru reînscrierea în cursă, precizează sursa citată.

Astfel, trenurile IR 1821 (staţia Petroşani), R 9304 (Zăvestreni – Vadul Lat, firul II) şi R 4082 (Carei – General Avramescu), care au înregistrat deranjamente tehnice la locomotive, în prima parte a dimineţii, au fost retrase, iar circulaţia celorlate trenuri a revenit la normal, conform CFR SA.

În prezent, personalul de specialitate al CFR SA verifică permanent starea infrastruturii pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţă avertizării de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va intervi cu personal de specialitate şi utilaje pentru remedierea tuturor deranjamentelor tehnice, se precizează în comunicatul CFR SA.

Toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop menţinerea continuităţii traficului feroviar, potrivit CFR SA.

În acest sens, compania solicită pasagerilor ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. De asemenea, CFR SA recomandă călătorilor să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători pentru informaţii actualizate despre trenurile înscrise în circulaţie sau despre trenurile anulate.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata