Colegiul Național „Grigore Moisil”din București va fi reconstruit

De Jurnalul Național Actuale Construcţii 158 citiri
4 min citire
Majoritatea dintre noi știu, sau au putut afla cine a fost celebrul matematician Grigore Constantin Moisil. În aceeași măsură, mulți bucureșteni au învățat la colegiul care-i poartă numele, înființat în urmă cu 59 de ani. Dar, conform Primăriei Sector 6, a fost aprobat proiectul “Arhitectură pentru educație inovativă – Transformarea Colegiului Național Grigore Moisil”.

Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, intră într-un proiect de reconstrucție

Încă de la începutul acestui an, la nivelul Consiliului Primăriei Sector 6 era depus un proiect, “Arhitectură pentru educație inovativă – Transformarea Colegiului Național Grigore Moisil”, prin care se dorește reconstrucția clădirilor aferente colegiului, precum și clădirea principală, ca urmare a deteriorării infrastructurii acestora.

 

Pe 14 februarie era depus spre dezbatere acest proiect, iar pe data de 20 februarie, Consiliul Local a aprobat proiectul care face parte dintr-o aplă strategie de infrastructură, denumit „Programul Regional București-Ilfov 2021-2027”.

Ce prevede proiect Colegiu PS6

În cadrul acestei hotărâri a PS6, s-au stabilit și aprobat toate cheltuielile aferente acestui proiect de infrastructură. Conform documentului aprobat azi, valoarea totală este de 219.983.478,57 lei (inclusiv TVA), din care PS6 va aduce o contribuție de 43.996.695,71 lei, se mai arată în H 33/2024.

„Pereții sunt crăpați, se vede prin ei”

De mai bine de 50 de ani nu s-au mai făcut renovări și ranforsări reale a clădirilor din interiorul isntituției de învățământ, iar argumentele aduse de primarul Ciprian Ciucu stau în picioare și, conform edilului, „Pereții sunt crăpați, se vede prin ei”.

„Colegiul Național, Grigore Moisil a ținut întotdeauna ștacheta sus, fiind printre primele din București și ne mândrim cu el. Din păcate, clădirea în care funcționează dintotdeauna este cu risc seismic.

Am comandat o expertiză care ne-a relevat acest lucru în cursul acestui an. Pereții sunt crăpați, se vede prin ei. De aceea, clădirea trebuie demolată și construită una nouă. O vom construi la standarde superioare, în concordanță cu prestigiul său. Am adus astăzi în fața Consiliului Local al Sectorului 6 studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici necesari.”

 

Colegiul Național „Grigore Moisil” ar putea beneficia de fonduri europene pentru reconstrucție

În argumentarea aduse de edil în ședința de Consiliu Local, a adus în discuție și posibilitatea de a atrage fonduri europene pentru realizarea proiectului, iar dacă lucrurile decurg bine, s-ar putea trece și la alte asemenea clădiri care ar necesesita reparații capitale.

În afirmaţiile sale, „Sunt șanse mari să accesăm fonduri europene pentru acest proiect. După ce va fi votat proiectul noi suntem pregătiți ca imediat ce se deschide linia de finanțare dedicată școlilor, să aplicăm pentru finanțare!

Nu sunt eu omul randărilor, prefer să pun poze cu șantierele sau cu lucrările finalizate, dar de data acesta, fiind un proiect major și reprezentativ, împărtășesc cu dumneavoastră cum va arăta în mare viitoare clădire a Colegiului Național Grigore Moisil”, spune primarul Ciprian Ciucu.

Un liceu din București va fi demolat. Decizia e oficială, câți bani se vor investi pentru o nouă clădire

 

Rămâne de văzut când vor începe lucrările la Colegiul Național „Grigore Moisil” și care vor fi, la final, cheltuielile totale cu acest îndrăzneț proiect.

Sursa – playtech.ro