Compresor aer: ce trebuie să știi înainte de achiziție?

De Continut Sponsorizat Lifestyle Publicitate 67 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
De la stațiile de alimentare cu combustibil la șantierele de construcții, de la frigiderele casnice la sistemele de încălzire, de la ateliere la fabrici, un compresor aer este o unealtă utilizată peste tot, în diferite procese, furnizând energie pentru aplicații și medii în care nu pot fi utilizate unelte cu acționare electrică din cauza riscurilor de incendiu și de electrocutare a operatorului.

Se poate folosi un compresor aer pentru umflarea anvelopelor, pentru aplicații de hobby, pentru aplicații casnice, pentru sisteme de aer condiționat și refrigerare, iar echipamentele de mare putere sunt destinate alimentării unor sarcini de producție industriale.

Cum funcționează un compresor aer?

Compresoarele de aer sunt utilizate pentru a transforma forța motrice în aer comprimat, comprimând aerul într-un rezervor și apoi eliberându-l pentru a crea energie. Puterea este apoi generată până când presiunea din rezervor scade la un anumit nivel prestabilit. Un întrerupător de presiune declanșează apoi sursa de energie motrice și umple rezervorul de reținere, generând mai multă presiune.

Presiunea și debitul de aer ale instalației sunt caracteristicile esențiale, de care trebuie să ții cont în achiziție. Presiunea, măsurată în PSI sau bar, reprezintă forța necesară pentru a efectua o anumită muncă, spre exemplu pentru a deplasa un obiect aflat pe o suprafață. Este necesar să cunoști presiunea de care ai nevoie pentru o sarcină, pentru a dimensiona corect compresorul, evitând astfel problemele de performanță.

Debitul de aer refulat este o altă particularitate pe care va trebui să o iei în calcul în alegerea compresorului potrivit. Acesta reprezintă capacitatea compresorului de a duce la îndeplinire o sarcină într-un timp rezonabil. Debitul necesar depinde deci de timpul alocat pentru a finaliza o sarcină.

Diferite tipuri de compresor aer

De cele mai multe ori, varietatea opțiunilor de cumpărare nu face decizia achiziției mai ușoară, ci, dimpotrivă, adaugă și mai multe elemente care trebuie luate în considerare.

Compresoare aer cu piston

Compresoarele de aer cu piston sau cu mișcare alternativă sunt echipamente care măresc presiunea aerului prin reducerea volumului acestuia. Mașina preia un volum de aer care este comprimat de un piston, crescând presiunea. Compresorul poate fi răcit cu aer sau cu apă. Acest tip de compresoare cuprinde aparate disponibile într-o mare varietate de dimensiuni și capacități.

Compresoare cu șurub roto-compresor

Compresoarele cu șuruburi rotative pot fi compresoare de aer cu șuruburi inundate cu ulei cu o singură treaptă, cu lobi elicoidali sau spiralate. Acestea funcționează prin intermediul a două rotoare într-o carcasă care comprimă aerul în interior. Compresoarele cu șuruburi rotative sunt răcite cu ulei.

Compresoare aer centrifugale

Compresoarele de aer centrifugale sau cu palete rotative sunt echipamente dinamice care utilizează transferul de energie de la un rotor rotativ la aer. Acest lucru oferă un flux continuu prin compresor, ceea ce îl face ideal pentru capacități mai mari. Compresoarele de aer centrifugale nu conțin ulei.

Compresoare cu turbocompresor

Compresoarele cu turbocompresor folosesc un ventilator sau un motor pentru a genera un flux de aer comprimat ulterior de către o roată de turbocompresor. Acestea sunt de obicei destinate aplicațiilor de mare presiune, spre exemplu în sistemele de alimentare cu aer a motoarelor diesel sau în sarcini industriale specifice.

Alege un compresor aer din stocul Fixero.com.ro și vei primi rapid produsul de care ai nevoie!

Fixero.ro dispune de o gamă variată de compresoare aer, din care poți alege modelul potrivit pentru atelier sau pentru proiectele tale casnice.

Fabricate de producători renumiți în domeniu, compresoarele de la mărcile Neo și Verto sunt fiabile și eficiente, adecvate pentru ateliere și garaje, și pot satisface atât cerințele amatorilor, cât și pe ale profesioniștilor. Ușurința la utilizare, siguranța, confortul și ergonomia sunt calități apreciate de meșteri și de pasionații de bricolaj.

Fie că optezi pentru un compresor aer cu ulei, pentru lubrifiere cu ulei sau pentru un compresor fără ulei, echipamentul mecanic achiziționat nu te va dezamăgi. Ia în considerare debitul, puterea, dimensiunile compresorului, ciclul de funcționare, calitatea aerului comprimat și modul în care se întreține și te vei bucura de o achiziție potrivită sarcinilor pentru care ai cumpărat echipamentul.

Comandă un compresor aer de la Fixero.ro și vei primi rapid, direct la ușa ta, aparatul dorit, cu ajutorul căruia să îți poți pune în aplicare proiectele!