Comunicat de presă: Toți angajații Avira la nivel global vor lucra de acasă, ca măsură preventivă în contextul COVID-19

0 133

Ca măsură de precauție, Avira, dezvoltatorul german de solutii de securitate, își va închide toate birourile fizice din întreaga lume ca urmare a epidemiei de coronavirus Covid-19. Tot personalul a fost instruit să lucreze de acasă și. Avira anticipează că nu va exista niciun impact negativ asupra operațiunilor companiei, serviciului de suport clienți și dezvoltării de produse pe măsură ce situația continuă.

„Luăm această măsură de prevenție pentru siguranța publicului larg și a angajaților noștri”, a declarat Travis Witteveen, CEO Avira. „Prin adoptarea programului de lucru de la domiciliu și anularea tuturor călătoriilor în cadrul companiei, ne asigurăm că Avira nu va accelera involuntar răspândirea virusului COVID-19. În plus, prin această măsură ne asigurăm că vom fi pregătiți pentru a furniza, fără probleme, întreaga noastră gamă de servicii de securitate, în cazul în care epidemia va lua amploare. De fapt, vom lucra și mai mult pentru a ne asigura că toti clienții noștri vor putea primi informații esențiale și vor fi protejați de amenințările online aferente în această perioadă îngrijorătoare.”

Avira va continua să ofere tuturor utilizatorilor o gamă completă de produse software și servicii de securitate, îndeplinindu-și misiunea de a proteja oamenii din lumea conectată. Clienții vor putea accesa toate produsele și serviciile știind că Avira este pregătită pentru orice eventualitate. Compania consideră că acest lucru este mai important ca oricând, având în vedere că zilnic apar noi escrocherii și mesaje de dezinformare legate de COVID-19.

De asemenea, prin această decizie, Avira își dorește să spijine eforturile autorităților din sistemul medical din fiecare țară în care are birouri, cum ar fi Germania, România și Statele Unite, pentru a preveni o potențială răspândire a virusului COVID-19. Compania a făcut acest pas important deși nu se cunosc cazuri de infectare în rândul angajaților companiei și nici ale membrilor familiilor acestora.

„Avira se pregătește activ pentru acest scenariu și dispune de infrastructura tehnologică potrivită pentru a sprijini întreaga forță de muncă – cei peste 400 de angajați care lucrează de la domiciliu”, a adăugat Matthias Ollig, CTO Avira. „Avem avantajul că în companie există deja o cultură care permite munca de la distanță și programul flexibil. Am beneficiat întotdeauna de cea mai recentă tehnologie cloud, iar angajații noștri sunt obișnuiți să aibă posibilitatea de a colabora de la distanță. Pentru clienții noștri, aceasta ar trebui să fie un aspect pozitiv și încurajator.”

Birourile companiei vor fi închise începând cu 12 martie, pana pe 22 martie inclusiv sau până la o notificare ulterioară.

CEO-ul companiei, Travis Witeveen, este disponibil pentru alte comentarii.

Despre Avira

Avira protejează oamenii din lumea conectată – le permite tuturor să își gestioneze și să-și securizeze viața digitală. Avira are în portofoliu soluții de securitate și confidențialitate pentru dispozitive Windows și Mac, smartphone-uri Android și iOS, rețele de internet de acasă și dispozitive inteligente (IoT). Toate funcționalitățile Avira sunt disponibile ca SDK-uri și API-uri autorizate. Lucrând împreună, Avira și partenerii săi protejează peste 500 de milioane de dispozitive la nivel global. Soluțiile Avira obțin în mod constant cele mai bune rezultate la testele de securitate derulate de organizații independente.

Avira este o companie privată cu sediul în apropiere de Lacul Constanța, Germania, având birouri în UE, Statele Unite și Asia. O parte din vânzările Avira sprijină Fundația Auerbach, care susține educația, copiii și familiile aflate în nevoie. In Romania, Avira este prezenta din 2004 si are in prezent peste 130 de angajati, in Bucuresti. Pentru mai multe informații despre Avira, vizitați www.avira.com.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata