Liderul mondial in securitate cibernetica deschide al cincilea birou din Romania

189

Producătorul de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

In cladirea Multinvest Business Center 2 sunt noile spatii de birouri care sunt  unele dintre cele mai moderne din oraș, cu acces la o serie de facilităţi și dotări de ultimă generație.

Specialiștii Bitdefender de la Târgu Mureș se vor concentra pe dezvoltarea de software de securitate pentru dispozitive conectate, integrat în dispozitivul Bitdefender BOX, fabricat în țară, la Satu Mare.

Alexandru Trifan conduce echipa din Targu Mures, si este Software Engineering Manager pentru Bitdefender BOX și pentru platforma software de securitate IoT, cu o experiență de 15 ani în cadrul companiei.

„Extinderea Bitdefender la Târgu Mureș reflectă potențialul imens pe care îl are acest centru universitar în formarea de talente în programare. În urmă cu cinci ani, Bitdefender a creat primul dispozitiv din lume destinat protecției gadgeturilor smart, iar noua echipă va lucra la continuarea pionieratului în acest sector, prin combaterea celor mai noi amenințări informatice la adresa dispozitivelor slab securizate care ajung în casele noastre”, spune Alexandru Trifan.

Pe lângă Bitdefender BOX, platforma software pentru securitate IoT este folosită și în parteneriate cu alte companii, un exemplu fiind producătorul american de echipamente pentru rețele Netgear, care include în routerele sale protecție pentru dispozitive smart.

In ultimii cinci ani, compania a triplat echipele globale până la circa 1.650 de angajați, dintre care 1.350 lucrează în România în birourile din marile centre universitare.  Dintre companiile de securitate informatică, Bitdefender are cea mai mare pondere a personalului din cercetare și dezvoltare, de 50% din totalul angajaților.  Soluțiile de securitate și produsele Bitdefender sunt dezvoltate integral în România.

În prezent, Bitdefender are 19 birouri în 13 țări, după deschiderea de anul trecut a unor sedii proprii în Melbourne, Australia, și Haga, Olanda. În cursul anului 2019, Bitdefender are în plan și extinderea spațiilor de birouri din Iași și Cluj-Napoca, unde lucrează peste 250 de oameni.

Astăzi, tehnologiile Bitdefender sunt prezente in 38% dintre solutiile de securitate de pe piata, care furnizează soluții revoluționare de protecție  împotriva amenințărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de țări si este o companie de securitate informatica cu activitate la nivel global.

 

X MAN.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata