Consiliul Judeţean Cluj a achiziţionat dotări medicale în valoare de 300.000 de lei pentru Spitalul Militar

Foto: zcj.ro
0 114

În prezent, Consiliul Judeţean Cluj a achiziţionat, din fonduri proprii, două echipamente medicale în valoare de 300.000 de lei pentru Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian”.

„Consiliul Judeţean Cluj a achiziţionat două echipamente medicale de înaltă tehnologie care au fost deja livrate şi instalate în cadrul Spitalului Militar de Urgenţă ‘Dr. Constantin Papilian’ din Cluj-Napoca. Este vorba despre un ureteroscop flexibil şi un ecobiometru. (…) Valoarea noilor dotări de care beneficiază instituţia sanitară aflată în subordinea Ministerului Apărării Naţionale este de circa 300.000 de lei, bani special alocaţi din bugetul propriu al forului administrativ judeţean”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de CJ Cluj.

Astfel, ecobiometrul sau ecograful ocular este utilizat în evaluarea acuităţii vizuale şi a cataractei, iar ureteroscopul flexibil permite utilizarea turnului de endourologie pentru litotriţia (spargerea) calculilor, spune sursa citată.

„Cele două aparaturi medicale de ultimă generaţie vor contribui semnificativ la îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor, fiind extrem de utile în procesul de diagnosticare şi tratare a acestora”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x