Cooperativa de Energie cumpără Apuron Energy şi devine primul furnizor din România în sistem cooperatist

103

Cooperativa de Energie a finalizat recent achiziţia firmei Apuron Energy şi astfel intră direct pe piaţă, ca primul furnizor cooperatist din România, de energie 100% verde, cu certificate de origine, potrivit unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

În  acest sens în luna iunie, vor fi lansate ofertele comerciale pentru persoanele fizice, juridice, cât şi pentru prosumatorii care vor dori să-şi mute contractele de electricitate de la furnizorul actual la cooperativă.

Banii pentru achiziţia furnizorului Apuron Energy au venit sub formă de împrumut de la membrii cooperativei şi de la Som Energia, cea mai mare cooperativă de energie verde din Spania.

Astfel că la finalul perioadei de creditare, Cooperativa de Energie va înapoia sumele primite cu dobândă. Astfel, membrii care au acordat un împrumut pe o perioadă de un an vor primi o dobanda de 3,7% pe an, iar cei care au acordat un împrumut pentru o perioadă de cinci ani vor primi 5,2% pe an.

„Suntem mândri că am reuşit să intrăm pe piaţă prin ajutorul comunităţii, care a răspuns pozitiv apelului nostru de a strânge suma necesară achiziţiei firmei de furnizare. Pe lângă ofertele comerciale în zona de furnizare, ne dorim să lansăm cât mai repede alte proiecte de investiţii în câmpuri de panouri fotovoltaice, pentru a deveni şi producători de energie verde. Obiectivul nostru principal este să facilităm şi în ţara noastră tranziţia energetică către o piaţă acoperită 100% cu energie din surse regenerabile, în care cetăţenii să joace un rol activ”, a afirmat Victor Iancu, preşedintele Cooperativei de Energie.

Se pune, astfel întrebarea: De ce oamenii simpli au ales să investească într-o cooperativă de energie?

„Am ales să investesc în Cooperativa de Energie deoarece am încredere că o astfel de investiţie poate fi profitabilă. De când eram mic visam să îmi fac un parc fotovoltaic şi prin această investiţie îmi realizez parţial un vis. De asemenea, intenţionez să încep să consum doar energie verde pentru că sunt conştient că trebuie să ne schimbăm toţi mindset-ul”, a spus Andrei, investitor cu suma de 5.000 de lei.

În România, Cooperativa de Energie este primul furnizor cooperatist de energie 100% verde, certificată, la un preţ corect, fără taxe ascunse şi cu un customer-service de calitate. Este prima comunitate de energie din România deţinută direct de cetăţeni, care participă împreună la tranziţia energetică către energie regenerabilă şi democraţie energetică.

Membrii cooperatori (viitorii clienţi de energie) au putere de vot egală, indiferent de aportul la capitalul social (1 membru, 1 vot) şi au acces transparent la toate informaţiile despre business.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata