Coronavirusul SARS-CoV-2 poate fi ucis, în două secunde, de pe diferite suprafețe cu ajutorul radiațiilor speciale

De Jurnalul Național Lifestyle Sănătate Utile 172 citiri
2 min citire
O nouă cercetare a oamenilor de știință de la Universitatea Ariel din Israel a reușit să conducă la o descoperire importantă în lupta cu pandemia. Experții au constatat că, coronavirusul SARS-CoV-2 poate fi ucis în două secunde de pe diferite suprafețe cu ajutorul radiațiilor speciale.

Astfel, undele milimetrice pot fi folosite ca un instrument eficient în distrugerea în proporție de 99% a coronavirusurilor și a poliovirusurilor aflate pe suprafețe, potrivit Jerusalem Post.

Din rezultatele studiului se arată că pot avea rezultate importante asupra modului în care se dezinfectează mediile și echipamentele într-un mod rapid și eficace.

Astfel, ”Laboratorul nostru se concentrează pe sursele de radiații electromagnetice. Acest tip de radiație funcționează în regimul undelor milimetrice, ceea ce înseamnă că ele au o lungime de undă de aproximativ trei milimetri.

Doar pentru comparație, să specificăm că radiația unui telefon mobil are o lungime de undă de aproximativ 30 de centimetri, iar cea a unui cuptor cu microunde de 12 centimetri”, a spus profesorul Moshe Einat de la Departamentul de inginerie electrică al Universității Ariel și co-autorul studiului publicat recent în revista Environment Chemistry Letters.

În contextul luptei împortiva viruşilor, după ce a izbucnit pandemia de coronavirus SARS-CoV-2, Einat și echipa sa au avut ideea să folosească undele milimetrice pentru a ucide virusul și au colaborat cu dr. Gabi Gerlitz, biolog.