Cosmin Olăroiu s-a apucat de Jiu-jitsu brazilian

De Jurnalul Național Lifestyle Locuri de muncă Sport Utile Vedete 220 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Cosmin Olăroiu (52 de ani) a plecat din nou în zona arabă după ce a bătut palma cu Al- Sharjah, club din Emiratele Arabe Unite.

În perioada petrecută acasă, Olăroiu s-a apucat de Jiu-jitsu brazilian, iar această disciplină l-a cucerit definitiv pe antrenor. Olăroiu spune că este un sport extrem de profund pe care îl recomandă tuturor:

Cosmin Olăroiu s-a apucat de Jiu-jitsu brazilian

În opinia sa, „Sunt fascinat, nu credeam că există ceva atât de profund”

„Acum fac şi un alt sport, pe care îl recomand tuturor. Eu sunt fascinat, îmi doresc atât de mult să ajung la antrenament, de fiecare dată, pentru că descoperi acolo nişte lucruri despre care credeai că nici nu pot exista. Fac Bazilian Jiu-Jitsu, e şah absolut.

În fotbal nu există atâta strategie câtă există în sportul ăsta. Trebuie să ai tehnică, să ştii să treci dintr-un procedeu într-altul, să ai tranziţii. Trebuie să gândeşti în permanenţă, tu în permanenţă trebuie să ştii ce urmează.

Eu când ajung acasă încep să mă gândesc: din procedeul ăsta trebuie să trec în ăsta, ce am făcut, cum am făcut. Nu credeam că există un sport atât de profund, de analitic”, a spus Cosmin Olăroiu.

Ce este Jiu-jitsu brazilian

Cunoscut și ca BJJ (Brazilia Jiu-Jitsu), acesta este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol. Scopul este să-l faci pe adversar să renunțe la luptă, prin folosirea unor tehnici de strangulare.

Această disciplină a luat naștere în jurul anului 1914, după ce un practicant japonez de judo a ajuns în Brazilia.

Cosmin Olăroiu a început să ia lecții de arte marțiale în Emiratele Arabe Unite

Antrenorul Raphael Barbosa, un brazilian care predă secretele artelor marțiale în EAU, l-a introdus pe Cosmin Olăroiu în tainele stilului de Jiu-jitsu Brazilian.

„După un antrenament privat de Jiu-jitsu Brazilian alături de unul dintre cei mai antrenori din lume, Cosmin Olăroiu. Dacă vă place fotbalul, probabil îl cunoașteți”, a scris Raphael Barbosa pe contul său de Instagram, după antrenamentul cu „Oli”.