Covorul, piesa de rezistenta dintr-o locuinta

74

De-a lungul anilor, au existat diverse schimbări și noi influențe în lumea amenajărilor interioare, însă o piesă a rămas de rezistență în fiecare locuință și anume covorul. Mulţi dintre cei care aleg să-şi amenajeze casa, constată la un moment dat, că lipsa culorilor le-a transformat locuința într-un spaţiu monoton şi plictisitor, aşa că pornesc în căutarea accesoriilor care să aducă odată cu ele acea culoare de care au nevoie și cu care să anime puţin atmosfera sobră. Într-o astfel de situaţie un covor este colacul de salvare ideal. Versatile și elegante covoarele oferă o bază solidă spațiului creând un sentiment de coeziune și coordonare. Pentru a afla mai multe despre industria covoarelor și trendurile actuale, am contactat specialiștii de la magazinul Startdecor, cel mai mare vânzător din România.

Ce preferă românii, covoare ieftine sau covoare de o calitate superioară, moderne sau clasice?

Daca până in anii trecuți, covoarele clasice erau in topul preferintelor in majoritatea locuințelor din tara noastră, in anul 2021 am observat o schimbare semnificativă in acest sens, covoarele moderne câstigând tot mai mult teren. Unul dintre criteriile prin care se alege covorul este locul unde acesta va fi amplasat. În functie de traficul existent in acea zonă, stabilim si materialul sau culoarea covorului.

Dacă traficul este unul ridicat, atunci in zona respectivă recomandăm să utilizați covoare din lanaLâna are o capacitate naturală de a rezista la pete și murdărie. De fapt, are o rată de rezistență la pete cu peste 30% mai mare decât chiar și cele mai bune fibre sintetice. Lana este de asemenea foarte durabilă și va rezista mulți ani fără să dea semne de uzură. În timp ce covoarele din lână costă puțin mai mult decât covoarele sintetice, datorită duratei lor de viață excepționale, ele pot fi o alegere mai bună decât alte tipuri de covoare, deoarece veți recupera rapid costul suplimentar în anii de uzură suplimentari. Oile produc lână pentru a se proteja de climat și elemente naturale. Desigur, atunci când omul folosește lână in productie, aceste capacități naturale rămân intacte. 

Pentru spatiile cu un trafic redus, se poate folosi si covorul sintetic, insa la acesta trebuie sa luam in considerare modificarea culorilor intr-un timp relativ redus de aproximativ 3 ani si tasarea plusului, ceea ce ii schimbă intr-un mod evident imaginea covorului.

Mulți designeri de interior spun că cele mai impresionante covoare sunt ca niște opere de artă fine pentru podea. Deși există mulți factori care joacă un rol în decizia clientului cum ar fi prețul, dimensiunea, culoarea și materialul, numai acesta are ultimul cuvânt pentru ca isi cunoaste cel mai bine nevoile. 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata