Cum arată cursul valutar BNR pentru 21 iunie 2023

De Jurnalul Național Actuale Bani 183 citiri
5 min citire
Curs valutar BNR, din ziua de 21 iunie 2023, arată că moneda europeană a avut o variație pozitivă față de ziua precedentă, fiind cotat la 4,9631 lei. Și, dolarul american a avut variație negativă, fiind cotat la 4,5425 de lei. Piețele europene au închis în scădere marți, pe fondul pesimismului macroeconomic, iar sentimentul investitorilor a rămas unul extrem prudent. Rămâne să vedem ce se va întâmpla la finalul zilei de astăzi.

Bursele europene au închis marți în scădere

În contextul bursier de la finalul zilei de marți, 20 iunie, investitorii au rămas prudenți în ceea ce privește perspectivele economiei mondiale, în special în urma datelor recente din China. Indicele de referință Stoxx 600 a încheiat ziua în scădere cu 0,6%, majoritatea sectoarelor fiind negative. În același trend de scădere au fost și acțiunile bursiere din domeniul automobilelor, care au condus pierderile cu 1,4%, în timp ce utilitățile au crescut cu 0,7%.

Concret, firma germană de produse chimice Lanxess și-a extins pierderile anterioare și a scăzut cu 15,4% după ce a anunțat că va rata previziunile de profit pentru anul în curs, trăgând în jos indicele DAX indicele DAX mai jos. Investitorii vor monitoriza Marea Britanie în această săptămână, cu date privind inflația care vor fi publicate miercuri și un anunț de politică monetară joi. O majorare de 25 de puncte de bază este așteptată la scară largă, după ce Banca Centrală Europeană a crescut, iar Rezerva Federală a făcut o pauză săptămâna trecută.

 Ce se întâmplă azi la cursul de schimb cu principalele valute

Astăzi avem un nou curs valutar BNR, și vom vedea după ora 13:00 ce se întâmplă cu Euro și rubla rusească, în contextul actualei situații economico-geo-politice.

Noul CURS BNR este cel publicat la cursul zilei de astăzi, după ora 13:00.

Curs valutar BNR pentru 21 iunie 2023: Euro

1 euro = Lei (Lei)

Un euro are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de o variație negativă de Lei.

Curs valutar BNR pentru 21 iunie 2023: Dolar

1 dolar = Lei (Lei)

Un dolar are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de o variație pozitivă de Lei.

Curs valutar BNR pentru 21 iunie 2023: Lira sterlină

1 liră = Lei (Lei)

O liră sterlină are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de variația pozitivă de Lei.

În Marea Britanie, inflația prețurilor produselor alimentare este la cel mai scăzut nivel din acest an

Inflația prețurilor produselor alimentare din Marea Britanie a atins cel mai scăzut nivel din acest an, de 16,5% în cele patru săptămâni până la 11 iunie, a anunțat marți compania de cercetare Kantar, în scădere față de rata de 17,2% observată în cele patru săptămâni până la 14 mai.

Creșterea prețurilor la 16,5% nu este ceva de sărbătorit și este totuși a șasea cea mai mare cifră lunară din ultimii 15 ani, spune o analiză Kantar, prognozând totodată noi scăderi în lunile următoare, constatând că ”aproape 70% dintre gospodării sunt fie „extrem de”, fie „foarte îngrijorate” de inflația alimentelor și băuturilor, în creștere de la puțin peste două treimi în ianuarie.

Cifrele oficiale privind inflația din Marea Britanie vor fi publicate astăzi. Vânzările retailerului de supermarketuri cu discount Aldi au crescut la o nouă cotă de piață record de 10,2% în cele 12 săptămâni până la 11 iunie, rivalul Lidl ocupând 7,7% din piață în această perioadă, a constatat Kantar.

 

Curs valutar BNR pentru 21 iunie 2023: Rubla rusească

1 rublă = Lei (Lei)

O rublă are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de variația negativă de Lei.

Indicele ROBOR stabilit de BNR pe 21  iunie 2023

Conform datelor oficiale publicate de BNR, Indicele ROBOR a rămas scăzut față de ziua anterioară, după cum urmează:

Indicele ROBOR la o lună: 6.11
Indicele ROBOR la trei luni: 6.55
Indicele ROBOR la șase luni: 6.63
Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 6.83

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,