Cum arată topul celor mai bine plătiți angajați din România. Culmea, IT-iștii nu sunt primii pe listă!

Românii trăiesc chipurile tot mai bine de la o lună la alta. Salariul mediu net pe economie a ajuns cu 400 de lei mai mult într-un an. Uimitor, nu IT-iștii sunt cei mai bine plătiți angajați, ci muncitorii din uzine sau cei de pe șantierele mari de construcție. Aceștia câștigă pe lună, în unele cazuri și opt mii de lei. Majoritatea angajaților se plâng și că, cheltuielile lor sunt foarte mari.

Muncitorii ce lucrează în condițiile cele mai dificile sunt cei mai apreciați de către angajatori. Cifrele arată, cel puțin, că în uzine dar și în fabricile importante se câștigă în unele cazuri chiar mai bine decât în domeniul IT. Un exemplu sunt cei care lucrează la fabricarea produselor de cocserie.

Criza forței de muncă este unul dintre marile motive pentru care unii angajatori au ales să mărească salariile. Doar în industria auto, de pildă, activează 200.000 de persoane, însă ar mai fi nevoie de încă câteva mii.

Este unul dintre cele mai bănoase domenii, dacă urmărim statisticile oficiale, alături de construcții, de învățământ dar și de activitățile extractive.

„În toate industriile, 100%, salariile s-au mărit. Până la urmă, va trebui să ne aliniem la salariile europene, pentru că toate cheltuielile sunt aliniate la salariile europene”, a explicat Dan Barbu, antreprenor industria auto.

Și analiștii dar și angajații din zona privată discută despre cheltuieli mai mari. Chiar dacă salariul mediu net…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata