Cum arată viitorul Inteligenței Artificiale şi cum ChatGPT va fi total depășit?

De Jurnalul Național Actuale Companii Tech 101 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Șeful NVIDIA, Jensen Huang, a venit cu câteva perspective interesante cu privire la progresul inteligenței artificiale, inclusiv dispariția iminentă a codării, ca opțiune de carieră pentru generațiile viitoare.

În acest sens, Huang a indicat că omenirea poate fi pe punctul de a atinge următorul val de IA și că s-ar putea să facem tranziția de la chatbot-uri bazate pe inteligență artificială, cum ar fi Copilot și ChatGPT.

Următorul val de IA este inteligența artificială fizică, totul va fi robotizat

În viziunea sa, „Următorul val de IA este inteligența artificială fizică. O IA care înțelege legile fizicii și care poate funcționa printre noi. Totul va fi robotizat. Toate fabricile vor fi robotizate. Fabricile vor orchestra roboți, iar acești roboți vor crea produse care sunt robotizate”, a anticipat șeful NVIDIA, potrivit Windowscentral.

În contextul financiar, marile corporații tehnologice aflate în goana după IA depind foarte mult de GPU-urile NVIDIA. Microsoft și OpenAI au investit 100 de miliarde de dolari într-un nou proiect, numit Stargate, pentru a susține progresele inteligenței artificiale, bazându-se cipurile AI.

Astfel, Software-ul și hardware-ul NVIDIA sunt utilizate pe scară largă pentru progrese sofisticate ale inteligenței artificiale, cum ar fi producția de roboți umanoizi. Ca atare, producătorul de cipuri ar fi cel mai mare beneficiar dacă IA fizică și roboții umanoizi vor deveni următoarea fază pentru dezvoltarea IA.

În viitor, Jensen Huang spune că mașinile cu conducere autonomă și roboții umanoizi vor fi adoptați pe scară largă, pe măsură ce ne aventurăm în faza fizică a IA. Mașinile cu conducere autonomă nu sunt un fenomen complet nou, după adoptarea rapidă a Tesla. Pornind de la această premisă, predicțiile lui Huang ar putea fi cel puțin parțial adevărate.

Astfel, „Cel mai ușor de adaptat în lume este robotul umanoid, deoarece am construit lumea pentru noi. De asemenea, avem cea mai mare cantitate de date pentru a antrena acești roboți, decât alte tipuri de roboți, deoarece avem același fizic”, a declarat șeful NVIDIA.

NVIDIA, a treia cea mai valoroasă companie din lume

Până nu demult, Nvidia era cunoscută mai curând pentru plăcile sale video și cipurile folosite mai ales în industria jocurilor de calculator.

Virajul către inteligența artificială a propulsat-o și mai mult pe piața internațională.

Astfel, NVIDIA a devenit acum a treia cea mai valoroasă companie din lume, cu doar câteva sute de milioane în urma Apple. Cu prevalența rapidă a inteligenței artificiale și cererea crescută de GPU, producătorul de cipuri ar putea depăși Apple și ar putea sufla în ceafă celor de la Microsoft.

Practic, la sfârșitul anului trecut, NVIDIA s-a clasat drept cea mai profitabilă companie de cipuri semiconductoare din lume datorită cererii mari de GPU. La acea vreme, veniturile sale pentru trimestrul al treilea erau de 18,12 miliarde de dolari, cu profituri de 10,42 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o creștere de 206% cu fiecare an.

În cursul acestui an, acţiunile Nvidia au urcat cu 147%, pe fondul cursei globale pentru capacităţi informatice AI. În plus din data de 22 mai, când Nvidia a prezentat estimări privind creşterea majoră a veniturilor, titlurile au urcat cu aproape 30%.

De asemenea, optimismul privind IA, a stimulat şi creşterea altor producători de cipuri, iar indicele PHLX al companiilor din industria cipurilor a urcat cu 4,5%.

Sursa – www.capital.ro

TAGGED: