Cum organizezi o degustare de vin în restaurantul tău

De Continut Sponsorizat Lifestyle Publicitate 110 citiri
4 min citire
Ideea de a organiza o degustare de vin în restaurantul tău ar trebui să se afle pe lista de evenimente pe care să le oferi clienților tăi.

Este foarte important să ții cont de câteva aspecte necesare pentru ca totul să fie un succes. Nu este un eveniment greu de organizat, iar cu siguranță oamenii se vor bucura de această experiență.

Cum organizezi o degustare de vin ca la carte- În primul rând trebuie să ai toate accesoriile necesare pentru a putea realiza degustarea de vin.

Ai nevoie de pahare pentru toate tipurile de vin, vin spumant, vin roșu și vin alb, decantoare de vin, tirbușoane speciale, aerator, deversor, dop pentru șampanie.

Una dintre recomandările noastre este să folosești paharele și decantorul de vin de la Italesse. Paharele vin Italesse sunt concepute pentru aspectul vizual, mirosul și gustul vinului.

Pe www.rosehome.ro sunt disponibile mai multe colecții ale brandului Italesse. Paharele sunt concepute din două tipuri de sticle, sticlă Xtreme sau sticlă Excellence. Xtreme este o sticlă cristalină extrem de rezistentă, iar Excellence este o sticlă realizată manual.

Design-ul acestora este fin și potrivit pentru absolut orice locație de HoReCa, indiferent de stilul acesteia.

Degustarea de vin se poate deschide chiar cu un pahar de prosecco asociat cu un platou de brânzeturi și fructe confiate.

Trebuie să ții cont de câți invitați ai, pentru a avea suficiente sticle de vin. Pentru a-ți face o idee despre vinul pe care îl deguști ai nevoie de aproximativ 75ml din fiecare sticlă.

De regulă, la o degustare de vin ar trebui să existe între 8 și 10 vinuri.

Spațiul ar trebui să fie un loc care să invite la socializare, cu o lumină potrivită și muzică ambientală.

Poți opta pentru o tematică a degustării de vin, spre exemplu „Vinuri din Franța”, „Vinuri din Italia” și multe altele. Un somelier care să prezinte vinurile ar fii o idee potrivită, pentru a putea oferi într-un mod corect informațiile necesare.

Pregătește meniul și gustările complementare degustării vinului- Poți opta pentru platouri, spre exemplu la vinuri albe și vinuri spumante vei servi platouri cu brânzeturi maturate ca brânza de capră, gouda, grana, camembert, gorgonzola alături de struguri, măsline, miere, migdale prăjite sau platou cu fructe de mare. La vinurile roșii poți servi un platou cu brânzeturi maturate dure și semidure alături de mezeluri fine.

La RoseHome vei găsi o gamă variată de modele platouri aperitiv potrivite pentru servirea oricărui tip de preparat culinar. Sunt disponibile platouri din porțelan, ceramică, melamină, sticlă etc. Platourile trebuie alese în funcție de nevoile restaurantului, mai exact în funcție de numărul de persoane și cantitatea preparatelor culinare.

De asemenea, ai nevoie de apă, ulei de măsline, pâine și bineînțeles, un desert.

Oferă informații și cheamă un specialist de top- După cum am spus și mai sus, este important să avem un specialist de top ce oferă informațiile corecte.

Un somelier poate ajuta și la alegerea vinurilor deoarece a gustat multe vineri și știe ce producători sunt renumiți. De asemenea, acesta va oferi cea mai bună calitate în funcție de bugetul pe care l-ați ales pentru eveniment.