Cum să ai mereu aer proaspăt în casă chiar și în sezonul rece

De Continut Sponsorizat Casă și Grădină Publicitate 113 citiri
6 min citire
Sezonul rece vine cu multe provocări în ceea ce privește confortul locuinței. Cu toate că ne dorim o casă unde să ne simțim bine și să respirăm un aer proaspăt, când afară este frig, ne vine greu să deschidem fereastra. În plus, aerul din exterior este poluat iar costurile facturilor pentru încălzire au crescut, ceea ce ne determină să căutăm soluții inovative pentru o aerisire corectă și eficientă. Află din acest articol cum să menții un aer curat și proaspăt în locuința ta, fără să pierzi căldura și fără a compromite confortul și economia de energie!

Provocările Aerisirii în Sezonul Rece

Când afară temperaturile scad, dorința de a avea o casă călduroasă se lovește adesea de nevoia esențială de a aerisi spațiul. Cu toate că dorim să evităm intrarea aerului rece, este esențial să menținem un nivel optim de oxigen în interior.

Dacă nu aerisești încăperea 30 de minute la fiecare două ore, umiditatea din interior rămâne între 60 și 80%. Aceasta depinde de diferența de temperatură dintre interior și exterior, precum și de materialele cu care a fost construită casa, izolația pereților și tipul de tâmplărie utilizat.

Când umiditatea este ridicată, fără un flux constant de aer proaspăt, casa poate deveni un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului, care pot afecta calitatea aerului pe care îl respirăm. Dacă lăsăm aceste probleme să persiste, ele pot avea repercusiuni serioase asupra sănătății noastre.

Soluții Tradiționale versus Moderne

Mai demult, simpla deschidere a geamurilor era suficientă pentru a aduce un suflu nou în camere. Am crescut cu această idee că, atunci când vrem să schimbăm aerul din casă, deschidem fereastra și lăsăm briza să-și facă treaba. Dar lumea în care trăim se schimbă într-un ritm alert, și cu ea se schimbă și nevoile noastre.

Astăzi, datorită progreselor tehnologice, avem la îndemână metode moderne de aerisire. Ventilația cu recuperare de căldură nu mai este doar un lux, ci o necesitate în contextul actual. Aceasta nu doar că aerisește, dar optimizează și temperatura interioară, protejându-ne de variațiile bruște de temperatură și economisind energie. A opta pentru o astfel de soluție de aerisire înseamnă, a alege un viitor mai sănătos și mai sustenabil pentru locuința ta.

 

Sursa foto: ergovent

Ce este Ventilația cu Recuperare de Căldură?

Sistemul de ventilație centralizat, pe scurt, transformă casa ta într-un spațiu care „respiră” constant. Este un sistem care aduce în interior aer proaspăt, curățându-l de impurități, și elimină aerul uzat, păstrând în același timp căldura pe care o dorești.

Este ca și cum ai avea o fereastră magică, mereu deschisă, fără să pierzi din confortul termic. Datorită acestei instalații, în casa ta nu se va simți niciodată aer stătut sau îmbâcsit. Ba mai mult, ai protecție împotriva noxelor poluante nedorite, cum ar putea fi o acumulare de gaze radon.

Instalația este formată dintr-o rețea de tubulatură, ascunsă în totalitate în structura clădirii și o unitate centrală de ventilație, plasată în spațiul tehnic. În cazul în care pentru finisajele interiore se folosesc plăci de rigips, soluția perfectă pentru difuzarea aerului în interior sunt anemostate de ghips. Acestea pot fi vopsite în ton cu pereții, astfel va rămâne vizibila doar o fantă estetică pentru fluxul de aer proaspăt.

Deci, în esență, ventilația cu recuperare de căldură îți oferă o atmosferă plăcută și sănătoasă în fiecare colț al locuinței tale moderne și elegante.

Beneficiile Ventilației cu Recuperare de Căldură

Ținând cont de situația globală tensionată, care accentuează preocupările legate de cheltuielile vieții cotidiene, putem spune că sistemul de ventilație centralizat oferă oportunități de a economisi indiferent de anotimp.

Iată câteva dintre beneficiile aerisirii centralizate moderne:

  • Economii substanțiale: Fiecare bănuț contează. Această metodă reduce semnificativ costurile legate de încălzire și răcire, ajutându-te să economisești și să trăiești mai sustenabil.
  • Sănătate și vitalitate: Ventilația îți protejează sănătatea, scăzând riscul de boli și alergii, și ajutând la o recuperare rapidă în cazul bolilor.
  • Adio umiditate: Cu toții detestăm mucegaiul și igrasia. Acest sistem menține umiditatea între 40- 60%, astfel sunt evitate neplăcerile precum: ferestre aburite și mucegai în zonele reci și neaerisite ale locuinței.
  • Aer proaspăt și filtrat: Ești ferit de emisiile nocive din aerul exterior, fumul de la hornul vecinului, gazele de eșapament ale mașinilor din cartier, de infiltrațiile de gaze radon, dar și de acumularea de dioxid de carbon.
  • Fără poluare fonică: În special dacă ești dintre cei cu un somn ușor și te trezești la cel mai mic zgomot, vei aprecia această caracteristică a ventilației automate! Pentru că nu mai trebuie să deschizi fereastra pentru a aerisi, nu te vor mai putea deranja, sirenele ambulanțelor sau mașina care colectează deșeurile în zorii zilei și nici discuțiile vecinilor.

Dacă te gândești să dai un suflu nou locuinței tale sau să construiești de la zero, nu uita de importanța unui sistem de ventilație eficient. Accesează site-uri precum ecocald.ro și alege soluția de care ai nevoie.

Astfel, nu doar că vei asigura un climat confortabil și căldură chiar și în sezonul rece, dar vei oferi și un mediu sănătos familiei tale. Pregătește-te pentru viitor cu alegerile potrivite de astăzi!