Cum sa eviti aburirea geamurilor de la masina

Pe timpul iernii, diferenta mare de temperatura dintre exteriorul si interiorul masinii duce la aburirea geamurilor masinii, un factor care poate afecta calatoria dumneavoastra.

Aburirea frecventa a geamurilor masinii poate fi cauzata de sistemul de ventilatie murdar sau pastrarea acestuia pe functia de recirculare. Cea mai rapida solutie in aceasta situatie, insa nu cea mai la indemana, este deschiderea geamurilor. Astfel diferenta de temperatura dispare si geamurile se dezaburesc.

Puteti insa apela si la cateva trucuri mai la indemana. Pentru inceput este foarte important sa pastrati sistemul de ventilatie curat. Orasele mari sunt foarte poluate si din acest motiv este necesar sa acordam un plus de atentie anumitor detalii. Schimbati frecvent filtrul de polen, curatati de sub capota noroiul sau frunzele uscate care pot afecta gurile de aerisire. Deasemenea este indicat sa folositi un spray de curatare a sistemul de climatizare.

Exista solutii speciale de curatat antiaburire pentru geamurile masinii, vor salva putin timp in cazul in care va grabiti iarna. Praful si murdaria de pe geamuri contribuie la aburirea mai rapida a masinii.

Aveti in vedere ca in aceasta perioada este indicat sa alocati extra 10 minute pentru dezaburirea masinii. Cu cat este mai uscat si mai rapid incalzit interiorul masinii cu atat se va dezaburi mai repede. Aerul conditionat va dezaburi mai rapid masina decat ventilatia, compresorul scoate umiditatea din aer.

Nu uitati sa curatati bine masina de zapada. Zapada care ajunge in masina contribuie si ea la cresterea umiditatii si implicit la aburirea geamurilor, ca de altfel orice sursa deschisa de apa din masina. Puteti scapa de umiditate tinand in masina o pereche de sosete umplute cu nisip pentru pisici sau silica gel de la pantofii noi.

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata