Cum sa iti usuci telefonul mobil…. cu orez

Ai scapat telefonul in apa si te sperie gandul ca va trebui sa iti achizitionezi un telefon nou? Nu te panica, exista o solutie daca actionezi rapid.

Primul pas foarte important este sa opresti curentul, adica sa ii scoti bateria. Stiu ca pare tentant sa il pornesti cat mai repede pentru a vedea daca functioneaza, dar curentul poate provoca scurtcircuite.

Urmatorul pas este indepartarea umezelii din telefonul. Daca lasati umezeala sa se evapore de la sine sunt foarte mari sanse sa apara coroziunea care afecteaza circuitele interne ale telefonului. Este necesar sa sufli sau sa absorbi umezeala. Atentie nu folosi un uscator de par, s-ar putea sa arda circuitele.

Poti sa folosesti aer comprimat sau un aspirator, ideea este sa folosesti aer pentru a scoate umezeala pe aceleasi canale pe care a intrat. Dupa care foloseste un agent deshidratant, cel mai la indemana este orezul negatit. Lasa telefonul si bateria in orez peste noapte. Daca iti e teama ca boabele ar putea intra in telefon poti folosi pungutele de silica gel din cutiile de pantofi noi. Este extrem de important sa actionezi imediat, asa ca daca nu ai silica la indemana, orezul este ideal.

Telefonul nu trebuie expus la caldura, deci fara foen, exclus cuptorul cu microunde si nu-l expune in bataia soarelui. Desi caldura ajuta la evaporarea umezelii, ea afecteaza componentele interne ale telefonului.

Un ultim detaliu de retinut ar fi in situatia in care scapi telefonul in apa sarata, este bine sa il limpezesti cu apa limpede inainte de a-l usca deoarece dupa uscare sarea lasa cristale care afecteaza telefonul. Nu uita sa scoti bateria inainte de a-l baga sub jetul de apa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata