Cum să eviţi amenda pentru vinietă dacă mergi în Bulgaria cu mașina?

De Jurnalul Național Actuale Auto 234 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Te-ai decis să-ți petreci un sejur de vis pe litoralul din Bulgaria, și ca să mai scazi din cheltuieli, ai decis să pleci cu mașina personală. Dar, mare atenție, este important să reții că nu poți intra pe teritoriul vecinilor noștri de la Dunăre fără vinietă. Dacă ai uitat, riști o amendă, astfel, cum scapi de amenda de vinietă ca să mergi în Bulgaria cu mașina.

Detalii despre vinietă pentru a conduce în Bulgaria în 2023

Așa cum bine se știe deja, pentru a conduce pe drumurile de stat din Bulgaria este necesară o vinietă. Acestea sunt practic necesare pentru toate drumurile principale din Bulgaria și nu există nicio opțiune pentru a evita cumpărarea unei viniete pentru a conduce în Bulgaria.

Începând din decembrie 2018, la fel ca în alte țări care au sistemul de viniete, cum ar fi România, Austria, Ungaria, Slovacia, Elveția și altele, vinieta bulgară poate fi obținută online. Dacă ajungi în Bulgaria trebuie să cumperi o vinietă cel mai târziu la, sau imediat după punctul de control la frontieră.

 

În prezent, dacă conduci în Bulgaria fără vinietă, riști o amendă de aproximativ 154  de euro, ceea ce ar putea să-ți cam dea planurile de vacanță peste cap. Așa că, nu uita să-ți cumperi vinieta odată intrat pe teritoriul bulgar.

De la 1 ianuarie 2019, doar vinietă online

Având în vedere că începând cu 1 ianuarie 2019, în Bulgaria a fost introdusă vinieta electronică pentru utilizarea rețelei rutiere naționale cu plată, lucrurile sunt deja mult mai simple. De la această dată, toate vinietele noi sunt disponibile doar sub formă de e-vignetă și vor putea fi achiziționate online. Cu alte cuvinte, nu mai este necesară aplicarea unui autocolant pe parbrizul vehiculului.

 

Concret, vinietele sunt și ele pe categorii, anume pentru o săptămână, o lună, jumătate de an, un an întreg sau doar pentru un weekend, iar prețurile variază în funcție de vinieta pentru care optezi, iar majoritatea se găsesc la punctele de vânzare din benzinării, sau prin intermediul aplicațiilor de mobil, pe Google Play sau AppStore.

Dar, cu toate astea, mulți turiști români au întrebat ”cum scapi de amenda de vinietă ca să mergi în Bulgaria cu mașina?”

Cum scapi de amenda de vinietă ca să mergi în Bulgaria cu mașina

Dacă din varii motive ai uitat să-ți achiziționezi o vinietă în Bulgaria, trebuie să știi că Poliția Bulgară nu ți va da o amendă pe loc, în primă fază fiind vorba de o așa-zisă taxă de conciliere.

Mai mult, spun specialiștii, în cazul în care ești prins de polițiști fără, dar îți asumi că vei părăsi teritoriul bulgar în aceeași zi în care ai fost oprit la control, vei primi o sancțiune extrem de mică, spun consilierii în trasporturi, valoarea fiind de două ori valoarea vinietei.

Astfel, ”Ca particularitate în Bulgaria ar fi că, dacă suntem depistați fără vinietă, nu se aplică amendă direct. Prima dată se aplică o taxă de conciliere.

Dacă ne asumăm obligația de a părăsi teritoriul Bulgariei în acea zi, în care am fost opriți la control, vom primi o sancțiune foarte mică, aproximativ de două ori mai puţin decât valoarea vinietei respective”, explică un consultant în transporturi rutiere, conform Antena 3.CNN.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,