Cum să îți amenajezi casa cu stil

20

Casa e locul în care îți petreci majoritatea timpului, mai ales în vremurile actuale. Iar ca să te bucuri de fiecare moment pe care ți-l petreci în casă, alături de cei dragi, pe lângă confort, ai nevoie de o amenajare cu stil, care să îmbunătățească aspectul vizual al căminului tău. Ca să duci până la capăt acest proces, trebuie să faci anumite investiții. Deci, iată cum ți-ai putea amenaja casa astfel încât să nu te mai saturi să o privești, indiferent de încăperea în care te afli. 

Începe cu dormitorul

Dormitorul e foarte important, pentru că este încăperea unde dormi, citești, urmărești filme și seriale sau întreprinzi diverse activități relaxante. În primul rând, ai nevoie de un pat dublu, confortabil. Apoi, așază lângă el un dulap, pentru a avea la dispoziție diverse lucruri la care să ai acces rapid. Ai nevoie de o comodă, pe care poți poziționa televizorul. În plus, în sertarele acesteia poți depozita hainele, pentru a nu aglomera șifonierul. O mică bibliotecă, un tablou sau câteva plante îi conferă locuinței tale un aspect aparte.

Continuă cu baia

În funcție de cât de spațioasă este baia ta, poți alege să îți instalezi o cabină de duș sau să alegi o cadă clasică. Ia în considerare să îți montezi un lavoar pe blat. Pe lângă utilitatea specifică, datorită culorii, materialului și a formei sale, este o piesă de decor importantă, cu aspect modern. Se poate folosi cu ușurință și are stil. De asemenea, pentru a evita acea senzație de aglomerare și dezordine, folosește un dulap suspendat în care să îți depozitezi obiectele. Iar ca să continui în această manieră estetică, înlocuiește becurile obișnuite cu spoturi led economice, cu ajutorul cărora vei obține o ambianță specială, pentru că lumina pe care o propagă este asemănătoare cu cea naturală. Le poți utiliza în orice încăpere, nu numai în baie.

O bucătărie care să te încânte 

Bucătăria trebuie să fie încăperea unde gătești cu plăcere, unde vii să te relaxezi, locul unde nu doar mănânci, ci ai parte de o experiență unică de fiecare dată. Iar pentru a te bucura de o bucătărie modernă, cu stil, trebuie să ții cont de anumite aspecte. În primul rând, ai nevoie de un mobilier dedicat acestei camere. Masa este elementul central în acest context. Trebuie să iei în considerare forma ei, dacă îți dorești un model rotund sau dreptunghiular, și ce fel de culoare crezi că s-ar potrivi cu restul obiectelor, pentru a asigura cromatica ideală. Acum că ai masa la dispoziție, ai nevoie și de scaune. Nu vrei să ocupe spațiu excesiv, prin urmare nu achiziționa mai multe decât ai nevoie. Cum confortul tău primează, alege scaune cât mai comode, dar în același timp și rezistente.

Draperiile

Draperiile joacă un rol important în aspectul unei locuințe. Acestea sunt prezente în living, dormitor sau chiar bucătărie. Deși în trecut se punea accentul pe draperiile decorate excesiv, pentru a avea un aspect modern, care să denote stil, acestea trebuie să fie cât mai simple, dar să aibă o culoare intensă, precum portocaliu sau albastru. Acestea sunt doar două exemple, pentru că ai foarte multe nuanțe la dispoziție, în funcție de preferințele tale cromatice. 

În funcție de nevoile tale, poți să îți amenajezi casa așa cum îți place ție, dar asta nu înseamnă că trebuie să neglijezi stilul. Un aspect modern al locuinței te va relaxa, te va face să te întorci cu plăcere și să ai un confort sporit. Iar dacă nu știi exact cum să alegi o piesă de mobilier, o anumită culoare sau nuanță, modelul mesei din bucătărie, atunci apelează la serviciile unui specialist în design interior.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata