Cum să ne răcorim corect pe timpul verii

Foarte mulți dintre noi trăiesc cu impresia că o sticlă mare de apă, luată direct de la frigider, alături de câteva cuburi de gheață, ne va putea răcori. Nimic mai greșit. Deoarece, excesul de lichide reci, cu gheață sau cu acid, ne pot afecta foarte mult sensibilitatea dentară.

Asistăm la temperaturi de aproape 40 de grade și cum altfel să ne petrecem aceste zile decât la mare, la piscină, alături de un pahar mare cu apă sau suc alături de câteva cuburi de gheață. Doar că, aceste băuturi nu ne vor răcori. Doar ne vor cauza sensibilitate dentară. Și aici includem mai ales și acele sucuri făcute doar din gheață.

„Înseamnă un şoc foarte puternic la nivelul dinţilor. Dacă mergem la piscină şi bem sucuri acidulate cu gheaţă, recomandarea este să nu le consumăm foarte repede. Sau în cantităţi foarte mari. Să nu mâncăm gheaţa din interiorul paharului”, a afirmat Bilal Takouzli – medic stomatolog.

„Nu exagerez cu apa cu gheaţă. Prefer câteodată şi un ceai. Deci alternez. Nu mă omor cu îngheţata. Nu consum sucuri, am renunţat şi la sucurile acidulate. Mi-a fost greu. Nici măcar sucuri de fructe. Prefer să mănânc fructul în sine. Însă, apa minerală îmi place! Şi mai ales în perioada asta a verii când transpirăm foarte mult, eu mai fac şi sală şi consumăm multe minerale, simt nevoia de apă minerală”, a afirmat o persoană.

De altfel, sucurile acidulate ne oferă o impresie falsă de răcorire…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata