Cum să-ți utilezi casa de vacanță pentru un sejur odihnitor

 

O oportunitate excelentă pentru relaxare, casa de vacanță reprezintă o oază de liniște, o pauză binemeritată de care avem nevoie după o perioadă stresantă, în care problemele nu au încetat să apară. Atunci când excursiile de lungă durată sau concediile nu sunt o soluție la îndemână, casa de vacanță se transformă în răspunsul tuturor problemelor. 

 

Fie că alegi un cămin deja construit sau vrei să realizezi un plan pornind de zero, o casă de vacanță constituie o investiție pe termen lung, dedicată recreerii și depășirii momentelor de monotonie. Este o escapadă din rutina zilnică. Prima decizie importantă în legătură cu noua locuință se referă la distanță: cât drum ești dispus să parcurgi până când vei ajunge la destinație? Dacă vrei să experimentezi un trai în mediul rural, învăluit de liniște și necunoscut, condițiile meteo nefavorabile sau lipsa semnalului la telefon pot fi doi factori care se pot ivi periodic. 

 

În raport cu bugetul stabilit și preferințele personale, trebuie să ai în vedere câteva aspecte de bază, înainte să te gândești la stilul de amenajare. Chiar dacă visezi deja la seri confortabile lângă un șemineu, partea tehnică primează pe o scară a importanței. Astfel, poți ține cont de următoarele recomandări, înainte de a începe aventura propriu-zisă.

 

Sistemul de canalizare

Pentru că apa a devenit o resursă vitală pentru un stil de viață normal și sănătos, lipsa accesului la o sursă permanentă de apă se încadrează în rândul situațiilor pe care vrei să le eviți, măcar în timpul vacanței. În acest caz, poți alege un hidrofor echipat în totalitate sau poți săpa un puț. 

 

Completarea sistemului de canalizare se face prin instalarea unei fose septice, o bună opțiune în zonele de munte sau de țară, pentru că se montează cu ușurință, nu consumă resurse de energie electrică, iar în cazul în care este instalată corespunzător, fosa nu va emana mirosuri neplăcute.

 

Confort termic

Gândește-te la faptul că orice casă are nevoie de o sursă permanentă de căldură. Pentru că surprizele neplăcute nu sunt primite în căminul de vacanță, un sistem de incalzire in pardoseala reprezintă un mod eficient, din punct de vedere energetic, pentru încălzirea uniformă a spațiului. 

 

O variantă care îndeplinește simultan două roluri, estetic și practic, este un șemineu electric. De câte ori nu ți-ai dorit să citești cartea preferată, să porți discuții joviale cu familia și prietenii sau să te odihnești în prezența unui șemineu? Pe lângă factorul practic, de a încălzi întreaga încăpere, acesta va completa de minune stilul de amenajare.

 

Electrocasnice

Electrocasnicele ne fac viața mai ușoară și sunt un ajutor indispensabil în orice casă, indiferent de tipul lor. Chiar dacă timpul pe care-l vei petrece cu ocazia fiecărei vizite este limitat, mobilează încăperea cu obiecte necesare. 

 

Fie că ești sau nu pasionat de arta gătitului, prin intermediul unui aragaz ai posibilitatea să-ți exersezi îndemânările de bucătar. Desigur, dacă planul escapadei de weekend include doar pizza sau preparate gătite în avans, poate un cuptor cu microunde își va găsi un loc în bucătărie. În ceea ce privește capitolul relaxare, un espressor automat va fi responsabil de pregătirea cafelei în fiecare dimineață.

 

Dacă timpul limitat nu-ți permite să pleci în vacanță de câte ori ți-ai dori, atunci nu mai sta pe gânduri. Dă frâu liber imaginației și creează dintr-o simplă casă un nou „acasă” la distanță.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata