Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 decembrie

Ciclonul care a făcut prăpăd în aproape toată Europa, a adus ninsori abundente și în țara nostră. ANM anunţă prognoza meteo pentru perioada următoare. Iată cum va fi vremea în minivacanţa de 1 decembrie.

Astfel că, în Caraș-Severin a nins abundent, iar vântul a suflat cu 90-100 de kilometri la oră în Mehedinți, autoritățile au scos utilajele de deszăpezire pe șosele.

„Într-adevăr, în zona montană au fost intensificări ale vântului, însă stratul de zăpadă consistent s-a înregistrat în special în zona Carpaților Orientali.

Intensificările vântului au fost și atenționate. Cod galben pentru partea de sud a Banatului, dar și pentru zona Carpaților Meridionali.

Nucleu ciclonic deasupra României. ANM anunţă ce fenomene meteo va genera.

Într-adevăr, în bazinul mediteranean activitatea ciclonică este destul de intensă, însă nu ne afectează pe noi decât într-o mică măsură, pentru că într-adevăr vor mai fi precipitații până la sfârșitul acestei săptămâni și chiar și pe parcursul săptămânii viitoare, dar în precipitații în general slabe cantitativ.

Deocamdată, acestea sunt sub formă de ploaie în zonele joase de relief, iar la munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri vor fi în continuare precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în weekend

Abia de la sfârșitul acestei săptămâni valorile termice vor scădea în toate zonele țării, pentru că deocamdată în partea de sud încă rămâne masa de aer mai cald, care determină valori maxime de 13 chiar 14 grade, dar treptat și aici valorile termice vor fi în scădere, însă se vor apropia de normele perioadei în care ne aflăm.

Mă refer la temperaturi maxime cuprinse între 0 și 9 grade și minime între -5 și 5 grade. Cele mai scăzute valori sunt pentru zonele depresionare, iar cele mai ridicate pentru partea de sud și de sud-est a țării.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în mini vacanţa de 1 decembrie

După cum spuneam, se vor înregistra valori termice în jurul normelor chiar până la începutul lunii decembrie și aici mă refer și la acea minivacanță de 1 decembrie.

Deocamdată, din datele pe care le avem până în momentul de față, dar desigur, totuși mai este încă o săptămână până atunci se mai pot schimba ușor datele problemei.

Situația nu putem să o prezicem cu exactitate pentru acea perioadă, dar se pare că vor fi precipitații în aproape toate zonele țării. Probabilitate mai mare în regiunile din jumătatea vestică a teritoriului.

Se pare că va persista în continuare o masă de aer ușor mai cald în zona țării noastre și chiar dacă vor fi alternanțe de la o zi la alta nu acestea nu vor fi semnificative.

În zona montană, treptat vor predomina ninsorile, iar în zonele mai joase de relief vor fi mai ales ploi, cu temperaturi în limite normale”, a precizat Oana Păduraru, meteorolog în cadrul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3.

Sursa: antena3.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata