Curs valutar BNR pentru 1 august 2023

De Jurnalul Național Actuale Bani 248 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
La cursul BNR al zilei de luni, 31 iulie a.c., moneda europeană a avut o variație pozitivă față de ziua de vineri, fiind cotat la 4,9346 lei, iar dolarul american a avut și el o variație negativă, fiind cotat la 4,4712 de lei. Piețele europene au avut închis într-o ușoară creștere, înregistrând o creștere lunară de aproape 2%. Rămâne să vedem ce se va întâmpla la finalul zilei de astăzi.

Bursele europene au înregistrat o creștere lunară de aproape 2%, la final de iulie

Astfel, Stoxx 600 a închis cu 0,2% mai sus, după ce datele preliminare au arătat că inflația globală din zona euro a scăzut la 5,3% în iulie. Noile cifre privind creșterea economică în zona euro au arătat, de asemenea, că activitatea economică a crescut în al doilea trimestru al acestui an.

Indicele de referință a câștigat 1,9% în iulie, potrivit datelor Eikon. Majoritatea sectoarelor au fost luni în teritoriu pozitiv, acțiunile din domeniul sănătății câștigând 1,1%, iar cele din domeniul petrolului și gazelor naturale au crescut cu 1,3%. La polul opus au cântărit acțiunile din sectorul alimentar și al băuturilor, în scădere cu 1,2%.

Iar cifre privind inflația marchează o scădere față de rata globală de 5,5% din iunie, oferind o oarecare ușurare pentru factorii de decizie politică. Christine Lagarde, de la Banca Centrală Europeană, a semnalat săptămâna trecută că banca este  deschisă în ceea ce privește posibilitatea de a majora ratele în septembrie, deoarece inflația dă semne de relaxare.

 

Astăzi avem un nou curs valutar BNR, și vom vedea după ora 13:00 ce se întâmplă cu Euro și rubla rusească, în contextul actualei situații economico-geo-politice.

Noul CURS BNR este cel publicat la cursul zilei de astăzi, după ora 13:00.

Curs valutar BNR pentru 1 august 2023: Euro

1 euro = Lei ( Lei)

Un euro are cursul prezentat la valoarea de  Lei, alături de o variație pozitivă de Lei.

Curs valutar BNR pentru 30 august 2022
Curs valutar BNR pentru 1 august 2023: Dolar

1 dolar = Lei (Lei)

Un dolar are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de o variație negativă de Lei.

BNR pentru 30 august 2022
Curs valutar BNR pentru 1 august 2023: Lira sterlină

1 liră = Lei (Lei)

O liră sterlină are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de variația negaitivă de Lei.

Banca centrală a Marii Britanie anunță noi decizii

Se așteaptă ca Banca Angliei să majoreze ratele dobânzilor cu cel puțin 25 de puncte de bază atunci când se va reuni joi pentru ultima sa ședință de politică monetară.

Măsura ar marca cea de-a 14-a creștere consecutivă, în condițiile în care inflația din Marea Britanie rămâne ridicată, după ce a scăzut doar ușor la 7,9% în iunie.

 

Curs valutarCurs valutar BNR pentru 1 august 2023: Rubla rusească

1 rublă =  Lei (Lei)

O rublă are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de variația poziivă de Lei.

Curs valutar

Indicele ROBOR stabilit de BNR pe 1 august 2023

Conform datelor oficiale publicate de BNR, Indicele ROBOR a rămas scăzut față de ziua anterioară, după cum urmează:

Indicele ROBOR la o lună: 6.14
Indicele ROBOR la trei luni: 6.45
Indicele ROBOR la șase luni: 6.53
Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 6.71

Inflația din zona euro scade la 5,3%, economia dă dovadă de reziliență

Inflația din zona euro a scăzut la 5,3% în iulie, potrivit datelor preliminare publicate luni. Aceasta marchează un declin față de 5,5% înregistrat în iunie, oferind o oarecare ușurare pentru factorii de decizie politică, care continuă lupta împotriva inflației.

Datele separate publicate luni au arătat, de asemenea, că produsul intern brut al zonei euro a accelerat în al doilea trimestru, înregistrând o expansiune de 0,3%, mai mare decât cea de 0,2% așteptată.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,