Daimler devine unul dintre principalii acţionari ai Aston Martin, producătorul maşinilor lui James Bond

Foto: daimler.com
0 1

Compania auto Mercedes-Benz, divizia grupului german Daimler AG, a anunţat marţi că până în 2023 îşi va majora gradual, până la 20%, participaţia deţinută la Aston Martin, care a realizat maşinile din seria de filme James Bond, devenind unul dintre cei mai mari acţionari ai producătorului britanic de maşini de lux, care se confruntă cu dificultăţi financiare, transmit Reuters şi Deutsche Welle.

Şi din punct de vedere tahnic, Daimler va accelera cooperarea cu Aston Martin, care va obţine acces la următoarea generaţie a sistemelor hibride şi electrice de propulsie ale Mercedes-Benz, precum şi alte componente auto.

În contextul organizatoric, tranzacţia face parte din strategia de redresare elaborată de directorul general al Aston Martin, Tobias Moers, fost şef la Mercedes-AMG.

Cei doi producători auto şi-au unit forţele pentru prima dată în 2013, când Daimler a preluat o participaţie de 5% şi a colaborat cu brandul britanic pe segmentul dezvoltării motoarelor.

În trimestrul trei din acest an, Aston Martin a raportat pierderi înainte de taxe de 32 milioane de euro, faţă de un profit de 47 milioane de euro în perioada similară din 2019.

Datorită acestei tranzacţii, firma germană va avea dreptul să nominalizeze un director non-executiv în Board-ul Aston Martin, după prima majorare a participaţiei, a anunţat Aston Martin, înfiinţată în urmă cu 107 ani.

În prezent compania Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În ţara noastră, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi la Sebeş.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata