De ce nu este bine să schimbi locul în avion?

De Jurnalul Național Actuale Călătorii 118 citiri
4 min citire
Zborul cu avionul are anumite reguli stricte, și asta tocmai pentru siguranța pasagerilor și a echipajului. Printre aceste reguli este și cea legată de locul pe care te așezi în avion, cu alte cuvinte, nu schimba niciodată locul în avion.

Nu schimba niciodată locul în avion

Schimbul de locuri pare să fie o chestie în ultima vreme, și foarte mulți români au acest obicei. Poate că ai urmărit acele videoclipuri virale, în care apar oameni care schimbă locurile fără permisiune și alte comportamente de pasager îndreptățit care implică scaunele de avion.

Un sondaj recent realizat arată că pasagerii sunt foarte divizați în această privință. O majoritate restrânsă, de doar 54%, aprobă schimbarea locurilor, dar numai dacă ceri politicos.

Dar 64% dintre călători au declarat că nu ar permite schimbarea de locuri cu călătorii care pretind că sunt călători nervoși, iar 77% dintre ei o refuză dacă solicitantului nu-i place locul care i-a fost atribuit.

De ce nu e bine să schimbi locul în avion

De ce ar trebui să rămâi pe loc? În afară de motive de siguranță, schimbarea locului este una dintre cele mai ușoare modalități de a intra într-o confruntare fără ieșire cu un alt pasager. Mai bine te interesezi când sunt biletele de avion mai ieftine, și astfel îți vei putea lua locul pe care ți-l dorești.

Schimbarea scaunelor poate chiar să facă zborul mai periculos, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru ceilalți pasageri. Fiecare zbor are un manifest cu informații despre fiecare pasager. Acestea pot include alergii, mese speciale sau zboruri de legătură.

Nu schimba niciodată locul în avion. De ce nu e bine, foarte mulți români au acest obicei

În cel mai bun caz, s-ar putea să ajungeți să mâncați masa altcuiva în timpul zborului, în cel mai rău caz, ați putea ajunge chiar să forțați o aterizare de urgență pentru că aveți o reacție alergică la o masă sau la un animal de companie din apropiere. Dar, pentru a evita astfel de situații este bine să știi care este cel mai bun loc din avion.

Foarte mulți au acest obicei, extrem de neplăcut

La avioanele mai mici, un schimb de scaun poate afecta siguranța întregii aeronave. Înainte de fiecare zbor, echipajul verifică pentru a se asigura că aeronava este echilibrată corespunzător. Dacă vă mutați, ați putea schimba echilibrul avionului în direcția greșită, îngreunând astfel pilotarea avionului.

Dar acesta nu este singurul motiv pentru care trebuie să stați în locul care v-a fost atribuit pe toată durata zborului. Schimbarea locurilor este perturbatoare. De prea multe ori, se termină cu o confruntare inutilă între pasageri.

Sfaturi pentru a obține un loc mai bun în avion

Plătiți pentru el. De multe ori, costul unui loc alocat pe culoar sau la fereastră merită dacă începeți să vă gândiți la dificultatea de a încerca să convingeți un alt pasager să schimbe cu dumneavoastră. Companiile aeriene fac o mulțime de bani din aceste moduri de a vinde locuri.

Nu schimba niciodată locul în avion. De ce nu e bine, foarte mulți români au acest obicei

Profitați de programul de fidelizare. Membrii programelor de fidelitate au acces la locuri mai bune, de multe ori fără a plăti în plus. Dar trebuie să știți că aceste programe nu sunt gratuite, chiar dacă este vorba de un zbor cu escală şi zborurile combinate.

Zburați cu o companie aeriană fără locuri alocate. Aveți o șansă mult mai mare de a obține un loc la alegere atunci când există locuri libere. Asigurați-vă doar că sunteți în grupul de îmbarcare A sau B pentru a vă asigura o selecție rezonabil de bună.

Sursa – playtech.ro