De ce să Alegi o Lenjerie din Bumbac

0 121

O zi bună este întotdeauna rezultatul unui somn satisfăcător. Cunoaștem cu toții nopțile neliniștite, în care te întorci de pe-o parte pe alta și cărora încerci să le faci față cu o tonă de cafea, pe tot parcursul zilei.

O modalitate de a te asigura că ai parte de un somn neîntrerupt este să fii selectiv în alegerea patului tău. Aceasta include salteaua și lenjeria potrivită. Dacă nu ai crezut până acum că lenjeria de pat influențează calitatea somnului, îți vom preciza câteva motive pentru care ar trebui să achiziționezi lenjerii confortabile din bumbac:

  1. ESTE RESPIRABIL ÎN MOD NATURAL

Bumbacul este un material natural pur, ceea ce înseamnă că atunci când este țesut într-un set de lenjerii pat, acesta face ca țesătura rezultată să fie respirabilă.

Temperatura corpului tău se schimbă în fiecare noapte, în timpul somnului și are drept consecință trezirea sufocantă și transpirația excesivă (conform studiilor, cantitatea de transpirație/noapte este de o cană).  Aici intervine rolul bumbacului, care:

– absoarbe căldura din corpul tău pe tot parcursul nopții, permițându-ți să rămâi rece și uscat pe timpul verii

–  pe parcursul iernii, te va menține cald, absorbind și păstrând temperatura corpului

  1. DELICAT PENTRU PIELE

După o zi încărcată nu există sentiment mai plăcut decât ghemuitul într-o lenjerie de pat curată, fresh și din bumbac 😊

De asemenea, dacă pielea ta este sensibilă, atunci vei dori să eviți iritațiile pe tot parcursul nopții. Bumbacul este în mod natural hipoalergenic, deci are o asociere limitată cu alergiile și nu va provoca iritații sau mâncărimi.

  1. ESTE MULT MAI REZISTENTĂ

Poate fi tentant să mergi pe o alternativă mai ieftină, deoarece bumbacul (în special cel de înaltă calitate) va costa ceva mai mult.

Cu toate acestea, trebuie luată în considerare și durata de viață a unei garnituri de pat.

O lenjerie de pat din bumbac natural poate dura aproape de două ori mai mult decât orice altă variantă și nu va fi nevoie să o înlocuiești foarte des.

Astfel, pe lângă calitatea somnului, alegând lenjeria din bumbac vei economisi o sumă bani pe termen lung.

  1.  NU NECESITĂ O ÎNTREȚINERE COMPLICATĂ

Spălatul de mână și orele în șir de călcat sunt un mit care plutește în jurul ideii de material din bumbac.

Poți spăla lenjeriile din bumbac cu încredere la mașină, la o temperatură de 40 de grade.

Sfat: Evită să amesteci bumbacul cu alte materiale decât cele textile, este recomandat să fie spălat întodeauna singur. Lenjeria se va curăța mult mai bine!

Nu este nevoie de detergenți mega scumpi și poți usca lenjeria inclusiv în uscător.

Sperăm că te-am convins că investiția în calitate lenjeriei de pat merită, pentru ca momentele tale de relaxare să fie complete! Descoperă lenjerii de pat calitative la Vise Pufoase!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x