De miercuri – mai multe ţări intră în zona galbenă pentru care se impune carantina de 14 zile

0 10

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a inclus 49 de ţări pe lista zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care, începând de miercuri, se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din aceste ţări.

Astfel, începând cu data de 7 octombrie, în zona galbenă sunt ţări precum Israel, Spania, Republica Moldova, Franţa, Olanda, Belgia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Ungaria, Ucraina, Austria, se arată in gotărârea CNSU.

Lista completă a acestor ţări pentru care, de miercuri, se va impune carantina la domiciliu pentru 14 zile, este următoarea:

Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentin, GuBonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahama, Republica Moldova, Franţa, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceză, Sint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia, Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxemburg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria, Curacao, Georgia, Qatar.

„Pentru cetăţenii care vin din ţări cu indice mai ridicat decât al ţării noastre se impun mai multe reguli. Cei care vin să stea pentru trei zile în România pot veni cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore. Cei care vin să stea pentru o perioadă mai lungă intră în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea ca în a opta zi să efectueze, la cerere, un test. Testul fiind negativ şi asimptomatic, la 10 zile pot ieşi din carantină. Ceilalţi rămân în continuare pentru cele 14 zile în carantină”, a declarat, luni seara, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x