DSP Suceava a primit peste 27.000 doze vaccin antigripal

15

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit în campania de vaccinare antigripală gratuită pentru sezonul 2020-2021 un număr de 27.220 de doze de vaccin.

Astfel,  este vorba despre două tipuri de vaccin, Influvac şi Vaxigrip, iar din totalul dozelor primite, 1.900 sunt destinate copiilor, potrivit DSP Suceava.

În conformitatea strategiei Ministerului Sănătăţii şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, campania de veccinare vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire cum ar fi persoanele cu vârste de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special acelea cu afecţiuni cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, femei gravide, personal medical.

DSP Suceava a precizat că, la începutul lunii octombrie, au ajuns două tranşe de vaccin, 10.080 de doze pentru administrat adulţilor, respectiv 1.900 de doze destinate copiilor, iar pe 19 octombrie s-a primit o a treia tranşă de 15.240 de doze de vaccin antigripal.

Din datele DSP Suceava, reiese că până în prezent au fost vaccinate 3.944 de persoane din categoria celor vulnerabile.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata